lv
0T9HlbdTzdX9bLayk9w0eOToPdS7Gy70pm6zVcoB
3573823

Rīgā norisināsies zinātnē balstīto tehnoloģiju nozares konference

Rīgā norisināsies zinātnē balstīto tehnoloģiju nozares konference

Šā gada 16.maijā un 17.maijā Rīgā, konferenču centrā "Fantadroms", notiks zinātņietilpīgo tehnoloģiju nozares konference "Deep Tech Atelier 2024", informē pasākuma organizatori.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) organizētajā pasākumā jau trešo reizi iekļauta arī Eiropas Kosmosa aģentūras (EKA) diena, kas izcels uzņēmējdarbības un komercializācijas jautājumus.

Vairāk nekā 1000 dalībnieki divās konferences dienās piedalīsies dažādās starptautisku lektoru prezentācijās, diskusijās, klausīsies jaunuzņēmumu prezentācijas, dzirdēs ārvalstu investoru piedāvājumus un apgūs jaunas prasmes praktiskās darbnīcās. Konferences daļa atvēlēta arī "bizness biznesam" jeb B2B sesijām.

Pasākumu atklās ministru prezidente Evika Siliņa (JV), Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Jurģis Miezainis, LIAA Direktora pienākumu izpildītāja Iveta Strupkāja.

Tāpat konferencē piedalīsies lektori no Latvijas, Lielbritānijas, Šveices, Vācijas, Luksemburgas, Francijas, Somijas, Japānas, ASV un citām valstīm.

Konferences aktivitātes norisināsies uz trim skatuvēm, tostarp "Deep Tech" skatuves, kas veltīta finansējuma un industrijas politikas jautājumiem, atbalsta instrumentiem, labās prakses piemēriem.

Uz "BioCosmic" skatuves 16.maijā tiks organizēta Eiropas Kosmosa aģentūras (EKA) Diena, kas izcels kosmosa tehnoloģijām veltītu saturu, un 17.maijā pievērsīsies progresīvām biotehnoloģijām.

Savukārt "Growth" skatuve 16.maijā paredzēta Norvēģijas finanšu instrumenta veiksmes stāstiem un sniegtajām atbalsta iespējām, savukārt 17.maijā uz skatuves "Labs of Latvia" aktualizēs zinātnes komunikācijas jautājumus.

Otrdiena Latvijā gaidāma saulaina, taču ne pārāk silta

Otrdien lietus Latvijā būs mitējies un gaidāms saulains, taču ne pārāk silts laiks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Naktī Latvijā vēl gaidāms apmācies laiks, galvenokārt valsts dienvidu daļā līs lietus, bet mākoņu daudzums ...

Ukrainas pilsoņiem piešķirtas četras stipendijas

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) aprīlī piešķīris četras stipendijas radošo stipendiju programmā Ukrainas pilsoņiem 7200 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja VKKF pārstāve Ilona Skuja.

Radošo stipendiju programma Ukrainas pilsoņiem izveidota ar mērķi...

Drošības politikas eksperte: Maijā negaidu pārāk labas ziņas no Ukrainas
Lai gan pirmais ASV apsolītais miljards Ukrainā nonācis ātri, pārējai palīdzībai būs vajadzīgs laiks, tāpēc maijs un jūnijs Ukrainas frontē būs grūti mēneši. Ņemot vērā, ka Ukrainai labi apmācīto karavīru skaits ir sāpīgākā problēma, lai viņus pasargāt...


Komentāri