lv
5ItlOLF8Lh6ChhTKZQB0tKmi3rO9Uf3m9KOAszEa
3567262

44 gadus vecais reperis Ozols: «‎Šī filma ir kā vēlviens foršs atskats» (VIDEO)

44 gadus vecais reperis Ozols: «‎Šī filma ir kā vēlviens foršs atskats» (VIDEO)

Koncerta ierakstīšana, aizkulises un viss pēcapstrādes process bija liels notikums.

Koncertfilma "No Rajona līdz Arēnai" caur šešpadsmit kameru objektīviem ļauj ielūkoties Ozola radošās darbības divdesmitgades iespaidīgākajā šovā "Arēnā Rīga", kā arī no jauna tuvplānos ieraudzīt un piedzīvot aizvadītā gada lielāko pašmāju hiphopa notikumu. Skatītājiem ļauts ielūkoties arī Arēnas aizskatuvē, ieraudzīt koncertu no otras puses aiz tumšā priekškara, sajust atmosfēru un emocijas, kas valdīja lielkoncerta dalībnieku ģērbtuvēs un pirms kāpšanas uz skatuves.

"Šī filma ir kā vēlviens foršs atskats gan uz Arēnas lielkoncertu, kas norisinājās 2023.gada 28.decembrī, kā arī, protams, tāds pārskats par visu daiļradi. Man liekas, ka filmas režisors Rolands Rekke dabūja to sajūtu. Man pašam personīgi patika, kā tika izmantots VHS materiāls šajā filmā, kas dod tādu autentiskāku, dokumentālāku sajūtu. Un, protams, skaņa, ko Didzis Simanovičs taisīja studijā, arī iedeva savu lielu vērtību kopējā filmas kontekstā. Šis zināmā mērā ir vēlviens posms, kas ir noslēdzies ar labām, pozitīvām atmiņām. Ceru, ka visi, kas šo filmu skatīsies, redzēs un arī sajutīs līdzīgas emocijas," stāsta Ozols

"Liels paldies par uzticēšanos veidot tik apjomīgu un nozīmīgu projektu. Paldies Ozolam, ka viņš ar savu vilkmi, jaudu un lielām darba spējām spēj radīt tik lielu piedzīvojumu ne tikai sev ar koncertu Arēnā, bet arī visiem iesaistītajiem. Koncerta ierakstīšana, aizkulises un viss pēcapstrādes process bija liels notikums gan manai operatoru grupai, gan noteikti daudziem mūziķiem, kā arī man pašam. Paldies par vienu no dzīves foršajiem piedzīvojumiem," gandarīts ir koncertfilmas režisors Rolands Rekke.

Ģirts Rozentāls jeb Ozols savu muzikālo darbību uzsāka 1996.gadā grupu "Fact" un "Rool Makaz" sastāvā. Solokarjeru uzsāka aizvadītās desmitgades sākumā ar debijas singlu "Neko 2005" (2000), pēc kura sekoja albumi "Cieņa un mīlestība" (2001.), "Augstāk, tālāk, stiprāk" (2002.), "Dūzis" (2003.) un 2009.gadā izdotais albums "Neatkarība". Pēc vairāku gadu pārtraukuma 2015.gadā Ozols atgriezās Latvijas mūzikā ar piekto studijas albumu "Atpakaļ nākotnē", kuram sekoja albumi "Semestris" kopā ar grupu "Tehnikums" (2017.), "Neona pilsēta (2018.), EP "Kruīza Kontroles Zēni" ar Katpullt (2019.) un "YAUDA" (2020.).

2023.gada 1.decembrī pirms lielkoncerta "Arēnā Rīga" izdots jaunākais Ozola albums "1979", kurā piedalās virkne pašmāju hiphopa kultūras pārstāvju, kuri bijuši līdzās Ozola muzikālajiem eksperimentiem daudzu gadu garumā no pirmssākumiem līdz pat šai dienai.

Varas iestādes pastiprinās cīņu pret finanšu noziegumiem (+VIDEO)

Plānots optimizēt valsts informācijas sistēmu izmantošanu krāpšanas preventīvai nepieļaušanai un apkarošanai.

Finanšu ministrija (FM) ir sagatavojusi Eiropas Savienības (ES) finanšu interešu aizsardzības koordinācijas dienesta (AFCOS) darbības stratēģij...

Uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos

Sestdienas vakarā uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos, apstiprināja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) operatīvo situāciju vadītājs Aivis Vincevs.

Lidmašīna pēc nosēšanās apstājusies Tallinas šosejas malā dažus si...

Latvijā pareizticīgie svin Lieldienas

Šodien Latvijā tiek svinētas pareizticīgo Lieldienas.

Lieldienu datums ir mainīgs, jo tas ir atkarīgs no Mēness fāzes. Citi kristiešu svētki tiek svinēti atkarībā no Lieldienu datuma.

Šogad katoļi, luterāņi un baptisti Lieldienas svinēja 31.martā, savuk...



Komentāri