lv
7JfADJ2DobScAwIfQxwzjWPljsSeC9VbYMBWXlhh
3551174

E-adreses lietotāju skaits Latvijā sasniedzis 200 000 iedzīvotāju

E-adreses lietotāju skaits Latvijā sasniedzis 200 000 iedzīvotāju

Saskaņā ar Valsts reģionālās attīstības aģentūras datiem, šī gada aprīlī e-adreses lietotāju skaits sasniedzis 200 000 fizisko personu.

Iedzīvotāji un juridiskās personas e-adresē var sazināties gan ar valsts iestādēm, gan pašvaldībām un to iestādēm, gan arī ar juridiskām personām, kam ir deleģēts valsts pārvaldes uzdevums.

Tāpat iedzīvotāji un juridiskās personas e-adresē var sazināties ar tiesu iestādēm, prokuratūru, zvērinātiem tiesu izpildītājiem un maksātnespējas procesa administratoriem.

Visbiežāk iedzīvotāji un juridiskās personas pērn 2023.gadā e-adresē sazinājušās ar tādām valsts iestādēm, kā, piemēram, Uzņēmumu reģistrs, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra, Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija, Nacionālais veselības dienests, Latvijas Banka un Valsts policija.

No pašvaldībām visbiežāk e-adresē tika uzrunātas Rīgas pašvaldība, Valmieras novada, Bauskas novada, Ropažu novada, Alūksnes novada un Salaspils novada pašvaldība.

E-adrese ir vienotā, oficiālā digitālā pastkastīte Valsts pārvaldes pakalpojumu portālā "Latvija.gov.lv", kuru var izveidot fiziskas un juridiskas personas, kam ir pieejams kāds no elektroniskās identifikācijas līdzekļiem.

Aktivizējot e-adresi tās lietotāji lielāko daļu valsts un pašvaldību iestāžu sūtīto informāciju un dokumentus saņems elektroniski bez pasta starpniecības un uzticamākā vidē nekā e-pasts.

«Viesmīlības nozare izmirst», pauž Latvijas Bāru asociācija (+VIDEO)

Valdība nevēlas "lieki" tērēties un apzināties, ka vietējie uzņēmumi ir viens no ekonomikas stūrakmeņiem.

Ieilgusī krīze tūrisma un viesmīlības nozarē jau sen vairs nav tikai atsevišķu nozares dalībnieku problēma. Papildu jau iepriekš izskanējušam fakta...

Graudiņa/Samoilova pludmales volejbola tūrē atgriežas ar zaudējumu pasaules vicečempionēm
Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova profesionālās pludmales volejbola tūres augstākā līmeņa turnīru Brazīlijā ceturtdien sāka ar zaudējumu spraigā cīņā pasaules vicečempionēm mājiniecēm Anai Patrisija Ramosai/Eduardai Lišboa. Latvijas duets aprīlī tu...
Gaisma, iekaisums un pasaule, kāda tā ir šobrīd. Baltija Venēcijas mākslas biennālē
20. aprīlī tika atklāta 60. Starptautiskā Venēcijas mākslas biennāle, kas būs skatāma līdz pat 24. novembrim. Lai iepazītos ar tās piedāvājumu un jo īpaši to, ko šogad biennālei piedāvā Baltija, turp devās Latvijas Radio 3 "Klasika" programmu vadītāja ...


Komentāri