lv
V9gTboGgXYN0vJjt1UOpaJ9oikewfvM1ISWrntY9
3549363

«Saules mūzika» – koncertā Mazajā ģildē pieminēs pianisti Jautrīti Putniņu

«Saules mūzika» – koncertā Mazajā ģildē pieminēs pianisti Jautrīti Putniņu
"Man nav šaubu, ka ir mūžīga dzīvošana. Par to mani katru mīļu dienu pārliecina mūzika" – tā savās atmiņās rakstījusi leģendārā pianiste Jautrīte Putniņa. Šogad viņai būtu apritējuši 95 gadi, pirms septiņiem gadiem viņa devās mūžībā. Pieminot pianistes lielo ieguldījumu Latvijas kultūras dzīvē un viņas īpašo pedagoģes talantu, viņas audzēkņi un domubiedri šo svētdien, 5. maijā, Mazajā ģildē aicina uz koncertu "Saules mūzika". Koncertā būs dzirdams Jautrītes Putniņas personīgais un nule restaurētais "Bechstein" flīģelis, līdzās mūzikai koncerta dalībnieki dalīsies arī atmiņu stāstos, kādu ir ne mazums, jo pianiste bija arī ļoti spilgta, fascinējoša un neordināra personība.
Vāc parakstus par liegumu publiskos pasākumos saīsināt Latvijas valsts himnu

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par Latvijas valsts himnas atskaņošanu pilnā garumā publiskos pasākumos.

Kā iniciatīvas autors norādīts Jēkabs Taranda. Viņš skaidro, ka Latvijā sabiedriskajos pasākumos, visbiežāk - s...

Daugavas HES izstrādāts lielākais apjoms pēdējo 25 gadu laikā (+VIDEO)

Latvija ir labā ceļā uz atjaunojamās enerģijas mērķu sasniegšanu.

Pērn Latvijā saražota 5,1 TWh elektroenerģijas, kas ir par trešdaļu vairāk nekā gadu iepriekš un kas ir 75% no Latvijas patēriņa. Atjaunīgās enerģijas jomā 2023.gadā Daugavas HES izstrādā...

Ceturtdiena būs saulaina un bez nokrišņiem

Ceturtdiena būs saulaina un bez nokrišņiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ceturtdiena aizritēs ar saulainu un sausu laiku, un mākoņu debesīs būs pavisam maz. Pūtīs lēns vējš, un termometra stabiņš pakāp...



Komentāri