lv
llMVuUpUUD8hwvuq3f1QKqAjBC5zJzLzH0xH9uxT
354379

Zelenskis: Reiz mūs gribēja iznīcināt ar badu, tagad - ar tumsu un aukstumu

Zelenskis: Reiz mūs gribēja iznīcināt ar badu, tagad - ar tumsu un aukstumu

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis uzrunā sestdien, kad tiek atzīmēta Holodomora piemiņas diena, sacīja, ka ukraiņus reiz gribēja iznīcināt ar badu, bet tagad - ar tumsu un aukstumu.

"Ukraiņi gājuši cauri ļoti briesmīgām lietām. Un pie visa tā saglabājuši spēju nepakļauties un savu brīvības mīlestību. Reiz mūs gribēja iznīcināt ar badu, tagad - ar tumsu un aukstumu. Mūs nesalauzt. Mūsu uguns neizdzisīs. Mēs atkal uzvarēsim nāvi," sacīja prezidents.

Kā savukārt sacīja premjerministrs Deniss Šmihaļs, pieminot padomju režīma 30.gados mākslīgi izraisīto badu un tā upurus, "90 gadus vēlāk Krievijas režīms atkal ar genocīdu grib salauzt ukraiņus un mūsu gribu. Neizdosies."

"Nesalaužamā, drosmīgā ukraiņu tauta izturēs un atkal uzplauks pēc uzvaras. Bet Krievija noteikti samaksās par saviem noziegumiem. Soli pa solim mēs šo dienu padarām tuvāku," uzsvēra premjers.

Ukrainas Informācijas politikas ministrija arī atgādina, ka piemiņas sveces jāaizdedz plkst.16.

Padomju diktatora Josifa Staļina 1932. un 1933.gadā Ukrainā mākslīgi izraisītajā masveida badā tika nogalināti vairāk nekā desmit miljoni cilvēku.

Padomju varas mākslīgi uzturētais bads bija viens no pasaules vēsturē briesmīgākajiem cilvēka izraisītajiem masu iznīcināšanas gadījumiem.

Daudzi uzskata, ka Staļina mērķis bija pret ukraiņu tautu vērsts apzināts genocīds un Holodomors ir pielīdzināms nacistu īstenotajam holokaustam.

Polijas futbolistu uzvara piebremzē Saūda Arābijas izlasi. Spilgtākās epizodes
Polijas futbola izlase sestdien ar 2:0 uzveica Saūda Arābijas valstsvienību, kas iepriekš Pasaules kausa finālturnīrā sarūpēja sensāciju ar uzvaru pār vienu no galvenajām favorītēm Argentīnu. Gan poļi, gan Saūda Arābijas izlase saglabā izredzes tikt as...
Krievijas pensiju saņēmēji Latvijā pie naudas tiks līdz 19.decembrim

Krievijas pensiju saņēmēji Latvijā pensijas par šī gada ceturto ceturksni - oktobri, novembri un decembri - ar Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) starpniecību saņems līdz 19.decembrim, aģentūrai LETA pavēstīja VSAA preses sekretāre Iveta D...

Tokajevs inaugurēts Kazahstānas prezidenta amatā

Kazahstānas prezidenta ārkārtas vēlēšanu uzvarētājs Kasims Žomarts Tokajevs sestdien stājies valsts galvas amatā, ko viņš ieņems nākamos septiņus gadus.

Inaugurācijas ceremonija notika Neatkarības pilī Astanā.

"Kazahstāna turpinās līdzsvarotas, konstru...



Komentāri