lv
3HlPCSnPuyPDiQE7dyLThT5g98y6ESPzlG55WnA8
3537698

Vairākiem cilvēkiem piešķir valsts augstākos apbalvojumus

Vairākiem cilvēkiem piešķir valsts augstākos apbalvojumus

Vairākiem cilvēkiem par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā pirms maija svētkiem piešķirti valsts augstākie apbalvojumi, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Ordeņu kapituls atbilstoši Valsts apbalvojumu likumam nolēmia par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā apbalvot ar Triju Zvaigžņu ordeni un iecelt par Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieri latviešu kultūras darbinieku, Kalifornijas Mākslas institūta pasniedzēju, dziedātāju un diriģentu Paulu Arvīdu Berkoldu.

Par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā ar Viestura ordeni nolemts apbalvot un par Viestura ordeņa lielkrusta komandieri iecelt Kanādas Bruņoto spēku komandieri, ģenerāli Veinu Eiru, savukārt par Viestura ordeņa komandieri - tiesībsargājošās iestādes amatpersonu Eduardu Bērziņu.

Tikmēr par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā ar Atzinības krustu apbalvots un par Atzinības krusta komandieri iecelts Latvijas goda konsuls Ukrainā, Luhanskas un Doneckas apgabalā, Oleksandrs Pavenko.

Uzbrucējs Dzierkals kļūst par Zviedrijas hokeja čempionu, Ābolam – sudrabs
Latvijas uzbrucēja Mārtiņa Dzierkala pārstāvētā Šellefteo AIK pirmdien triumfēja Zviedrijas hokeja līgas (SHL) finālsērijā, pārspējot Engelholmas "Rogle" ar Rodrigo Ābolu sastāvā.
Eirovīzija tuvojas! LTV gaidāmas īpašas «V.I.P.» un «Gudrs, vēl gudrāks» spēles, izzinoša diskusija un tiešraides no Zviedrijas
Sagaidot Latvijas pārstāvja Dona dalību Eirovīzijas dziesmu konkursā, Latvijas Televīzijā gaidāma īpaša programma – erudīcijas spēles un diskusija, kā arī krāšņas tiešraides no Malmes Zviedrijā. Dona uzstāšanās Eirovīzijā – otrajā pusfinālā 9. maijā.
Lai atjaunotu bumbu patvertnes, nepieciešami aptuveni 100 miljoni eiro (+VIDEO)

Vērienīgo projektu ierosināts finansēt no Eiropas Savienības līdzekļiem.

Latvijas Iekšlietu ministrija ir izstrādājusi tiesību aktu: “Iespējamie risinājumi motivējošiem finanšu mehānismiem patvertnes vai vietas, kur var patverties, atjaunošanai vai izve...



Komentāri