lv
uBtbSCXyTtCL2NQQxRCLUGIl1kvZsG5lHN9l3qju
3533171

Ekonomikā turpinās stagnācija

Ekonomikā turpinās stagnācija

IKP pirmajā ceturksnī provizoriski sarucis par 0,2%.

Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad pirmajā ceturksnī, pēc sezonāli un kalendāri nekoriģētajiem ātrā novērtējuma datiem, ir samazinājies par 0,2%, salīdzinot ar 2023.gada attiecīgo periodu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Pēc provizoriskām aplēsēm, IKP ietekmēja kritums ražojošajās nozarēs par 1,4% un pakalpojumu nozarēs par 1,1%. Par 0,4% mazāk iekasēti produktu nodokļi, bet produktu subsīdiju, kas samazina IKP, apmērs samazinājies par 60,2%.

Vienlaikus, pēc sezonāli un kalendāri koriģētajiem datiem, Latvijas ekonomikā minētajā laika periodā bija pieaugums par 0,7%.

Savukārt 2024.gada pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni - 2023.gada ceturto ceturksni -, pēc sezonāli un kalendāri koriģētajiem datiem, IKP pieaudzis par 0,8%.

Tenisiste Ostapenko Madridē piekāpjas Žabērai
Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko pirmdien Madrides "WTA 1000" turnīra astotdaļfinālā ar 0-6, 4-6 piekāpās Onsai Žabērai no Tunisijas, liecina organizatoru informācija.
Ar koncertiem un gaismas akcijām Latvijā atzīmēs 20. gadadienu Eiropas Savienībā
Svinot Latvijas 20. gadadienu kopš iestāšanās Eiropas Savienībā (ES), rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti tiešraidē vērot vērienīgu koncertu no Latvijas Nacionālās bibliotēkas "Tu esi mājās. Tu esi ES", apskatīt pilsētas vides mākslas objektus, un pi...
Rožukalnei atstājot amatu, SEPLP meklēs jaunu sabiedrisko mediju ombudu

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) rīkos konkursu jauna sabiedrisko mediju ombuda ievēlēšanai, jo līdzšinējā ombude Anda Rožukalne nolēmusi amatu atstāt, informē SEPLP pārstāvji.

Rožukalne informējusi SEPLP, ka turpinās pildīt ...



Komentāri