lv
PFq8tGlW7WUBVG8mDHQKbfPIyqPNUWwsma7aSIrf
3532014

Abu Meri: Latvijā ir svarīgi samazināt kopējo alkohola patēriņu

Abu Meri: Latvijā ir svarīgi samazināt kopējo alkohola patēriņu

Latvijā ir svarīgi samazināt kopējo alkohola patēriņu, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Tas ietekmē gan sabiedrības drošību, gan kopējo veselību. Lietuvā, ieviešot alkohola ierobežojumus, alkohola patēriņu izdevies samazināt, teica ministrs.

Vinš akcentēja, ka ar plānotajiem ierobežojumiem tiek plānots, lai alkoholu mazāk lietotu tieši jaunieši. "Jaunieši ir mūsu nākotne," piebilda ministrs.

Alkohola patēriņš Latvijā ir sasniedzis tādu līmeni, kas pielīdzināms epidēmijai, tādēļ neatliekami nepieciešami vērienīgi un kompleksi pasākumi, lai šo rādītāju būtiski mazinātu, secināts Nacionālajā alkoholisma ierobežošanas padomē. Sēdē runāts par iesākto pasākumu alkoholisma ierobežošanai pabeigšanu, bet būtiskas jaunas iniciatīvas nav izsludinātas.

Latvijas skolēnu veselības paradumu pētījuma dati liecina, ka palielinās alkoholu lietojušo meiteņu īpatsvars, pirmo reizi pārsniedzot zēnu īpatsvaru.

Arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta dati par 2023.gadu liecina, ka ir palielinājies izsaukumu skaits, kas saistīts ar bērniem, kuri lietojuši alkoholu. Savukārt Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka būtiski ir pieaudzis pirmreizēji ambulatori un stacionārā ārstēto bērnu skaits ar psihiskiem un uzvedības traucējumiem alkohola lietošanas dēļ.

Mūžībā devusies grafiķe Baņuta Ancāne
24. aprīlī mūžībā aizgājusi māksliniece Baņuta Ancāne (08.11.1941.– 24.04.2024.). Atvadīšanās no mākslinieces notiks 29. aprīlī pulksten 15.00 Rīgas kremācijas centra Lielajā zālē, informēja Latvijas Mākslinieku savienībā (LMS)....
Ostapenko Madrides «WTA 1000» astotdaļfinālā tiekas ar Žabēru

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Madrides "WTA 1000" turnīra vienspēļu sacensību astotdaļfinālā spēkosies ar tunisieti Onsu Žabēru.

Mačs pēc nozīmes centrālajā kortā sāksies plkst.12.

Ostapenko WTA rangā atrodas desmitajā vietā un turnīrā iz...

Būvdarbu dēļ ceļam no Ventspils līdz Liepenei jāplāno stunda

Būvdarbu dēļ ceļam no Ventspils līdz Liepenei jāplāno stunda, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Valsts ceļu tīklā patlaban būvdarbi notiek 29 posmos, visvairāk to ir uz reģionālajiem autoceļiem. Autovadītāji aicināto pievērst uzmanību...



Komentāri