lv
7hr9vDwoGk3ijJBcm7xI61CwrGrYWGjgPdRhIgVG
352554

ES Zviedrijas prezidentūras centrā būs Ukraina un ekonomikas lejupslīde

ES Zviedrijas prezidentūras centrā būs Ukraina un ekonomikas lejupslīde

Zviedrijai nākamā gada sākumā pārņemot Eiropas Savienības (ES) prezidentūru, par prioritāti tiks izvirzīta Ukraina un draudošā ekonomikas lejupslīde.

"Ukraina, Ukraina, Ukraina būs mūsu prezidentūras prioritāšu priekšgalā," ceturtdien pavēstīja Zviedrijas vēstnieks ES Lāšs Dānielsons.

Zviedrijai šī būs trešā ES prezidentūra kopš iestāšanās blokā 1995.gadā.

Dānielsons norādīja, ka ES būs jāturpina palīdzēt Ukrainai, tai skaitā jāturpina sniegt militārā palīdzība un atbalsts atjaunošanas darbos, vairāk jāpalīdz ukraiņu bēgļiem un jāatbalsta Ukrainas centieni pievienoties ES.

"Mums ir jāpanāk vienota nostāja par to, kā mēs raugāmies uz Ukrainas Eiropas perspektīvu," norādīja Dānielsons.

Viņš pauda skepsi par ES paplašināšanos Rietumbalkānos, norādot, ka būs grūti sasniegt taustāmus rezultātus Zviedrijas prezidentūras laikā.

Dānielsons norādīja, ka netiks risināti arī ierosinājumi par izmaiņām ES līgumos, jo ES valstīm ir daudz steidzamākas problēmas.

Otrs lielais jautājums līdzās Ukrainai ir ekonomiskā lejupslīde, pieaugošās energoresursu cenas un inflācija, sacīja Dānielsons.

Runājot par enerģētiku, viņš pavēstīja, ka prezidentūra turpinās diskusijas par nepieciešamību novirzīt Eiropas enerģētikas tirgu prom no fosilajiem kurināmajiem.

"Tas ir ļoti grūts uzdevums, jo īpaši tāpēc, ka dažādās dalībvalstīs mums ir tik atšķirīgs enerģijas sadalījums," atzina Dānielsons.

Viņš piebilda, ka vēl viena liela problēma būs ASV Inflācijas samazināšanas likums, kas piedāvā aptuveni 370 miljardu dolāru subsīdijas ASV uzņēmumiem, radot konkurētspējas jautājumus Eiropas partneriem.

Tirdzniecības karš ar ASV ir mazticams, bet Eiropai ir jāatbild, norādīja Dānielsons.

"ES teiktu, ka ASV likums ir liels melns mākonis, kas karāsies pār mūsu prezidentūru," atzina Zviedrijas vēstnieks.

Mūžībā devies viens no zviedru hokeja leģendām, NHL zvaigzne (+FOTO)

71 gada vecumā mūžībā devusies zviedru hokeja leģenda Berje Salmings, ceturtdien pavēstīja viņa kādreiz pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Toronto "Maple Leafs".

Salmings hokejista karjeras laikā no 1973. līdz 1990.gadam spēlēja NHL, kļūs...

Krievija karam iztērējusi ceturto daļu pagājušā gada budžeta, vērtē Forbes

Krievija karam pret Ukrainu jau iztērējusi aptuveni 82 miljardus dolāru, un tā ir aptuveni ceturtā daļa Krievijas pagājušā gada budžeta, liecina žurnāla "Forbes" Ukrainas izdevuma aplēses.

No šīs summas vairāk nekā 14 miljardus izmaksājušas Ukrainas apš...

Austrālijas futbolisti uzveic Tunisiju, uzlabo izredzes Pasaules kausā. Svarīgākie notikumi
Austrālijas futbola izlase sestdien ar 1:0 uzvarēja tunisiešus Pasaules kausa grupas kārtas spēlē un uzlaboja izredzes sasniegt astotdaļfinālu. Izšķirošas cīņā par vietu izslēgšanas turnīrā abām komandām būs pēdējās spēles grupā.


Komentāri