lv
W86Ic2Psr592W5q1krxqhTNc09p5jWKoWD6GK5YX
350727

Vācijas klimata aktīvisti iepauzē protestus, draud ar drastiskākiem soļiem

Vācijas klimata aktīvisti iepauzē protestus, draud ar drastiskākiem soļiem

Vācijas klimata aktīvisti piektdien Berlīnē paziņoja, ka viņi iepauzē savus protestus, bet draudēja vēlāk īstenot drastiskākus protesta pasākumus, lai izdarītu spiedienu uz Vācijas parlamenta pēdējām sēdēm šogad.

Aktīvistu grupējums "Pēdējā paaudze" cer panākt izlēmīgāku Vācijas parlamenta rīcību klimata izmaiņu jauutājumos, kad tas sanāks uz priekšpēdējo sēdi pirms ZIemassvētkiem.

Parlamenta apakšpalāta Bundestāgs arī plāno tikties nedēļā no 12. līdz 16.decembrim.

"Pēdējā paaudze" paziņoja, ka izmantos pauzi, lai "pienācīgi apmācītu un iesaistītu daudzos cilvēkus, kas pašlaik pievienojas šai kustībai, lai atgrieztos [protesta akcijās] ar vēl lielāku skaitu cilvēku".

Grupējums paziņoja, ka valdība vēl var rīkoties cīņā pret klimata izmaiņām. "Tas nav spēju, bet gribas jautājums, un mēs varam tikai dedzīgi cerēt, ka tā pildīs savu pienākumu," teikts grupējuma paziņojumā.

"Pēdējās paaudzes" klimata aktīvisti ceturtdien un piektdien izpelnījās asu kritiku pēc tam, kad daži no viņiem ielauzās Berlīnes galvenās lidostas teritorijā un pielīmēja sevi lidostas skrejceļam, uz divām stundām apturot lidmašīnu nolaišanos.

Vai notiesāto, Jūrmalas mēra amatu zaudējušo Truksni izslēgs arī no LZP?

Par ilggadējā Jūrmalas domes priekšsēdētāja Gata Trukšņa, kurš piektdien tika atzīts par vainīgu dienesta viltojumā, izslēgšanu vai neizslēgšanu no Latvijas Zaļās partijas (LZP) lems politiskā spēka dome, secināms no partijas valdes priekšsēdētāja Edga...

Kāpēc rokmūziķis Makarevičs ārvalstu aģentu reģistrā iekļauts kā pirmais?

Krievijas rokgrupas "Mašina vremeņi" līderis Andrejs Makarevičs iekļauts Krievijas "ārvalstu aģentu" sarakstā izteikumu dēļ, kas pausti ārvalstu medijiem, arī intervijā ukraiņu žurnālistam Dmitrijam Gordonam, piektdien pavēstīja mūziķa advokāts Aleksan...

Krievijas teritoriālā sairšana pašlaik ir mazticama, vērtē SAB
Militāro neveiksmju un sankciju izraisītā potenciālā politiskā nestabilitāte Krievijā raisa diskusijas par iespējamu Krievijas teritoriālu sairšanu, taču šāda iespējamība šobrīd ir vērtējama kā mazticama, analizē Latvijas Satversmes aizsardzības birojs...


Komentāri