lv
Czo8L9IQjpqRGfxlJrmhcJf08nyDtkHZ5adbeByD
3501661

VVD aicina ievērot prasības, ar droniem fiksējot vides pārkāpumus

VVD aicina ievērot prasības, ar droniem fiksējot vides pārkāpumus

Ņemot vērā straujo tehnoloģiju attīstību, pašlaik sabiedrībai ir ļoti plašas iespējas iegādāties dažādu veidu bezpilotu gaisa kuģus jeb dronus.

Arī VVD saņem informāciju par iespējamo vides prasību pārkāpumu, kas uzņemti ar bezpilota gaisa kuģi. VVD atgādina, ka, veicot lidojumus gaisa telpā, nepieciešams ievērot noteiktas prasības, ar kurām var iepazīties valsts aģentūras "Civilās aviācijas aģentūra" informatīvajā materiālā "https://droni.caa.gov.lv/".

Jāņem vērā, ka atsevišķās vietās bezpilota gaisa kuģu lidojumiem var tikt noteikti aizliegumi, ierobežojumi vai atvieglojumi, kas saistīti ar drošuma, drošības, privātuma vai vides aspektiem. Dažos gadījumos var nākties lidojumus iepriekš saskaņot vai ievērot papildu nosacījumus, piemēram, lidojumus veikt tikai ar noteiktas klases bezpilota gaisa kuģi, bet citos - lidojumi var tikt pilnībā aizliegti. Tāpat, atsevišķās vietās var būt atļauts neievērot kādu no atvērtajai kategorijai noteiktajiem nosacījumiem.

Bezpilota gaisa kuģa pilotēšanai noteikti ierobežojumi lidlauku tuvum, zonās, kas izveidotas saistībā ar aviācijas aktivitātēm un ap militāriem objektiem, Latvijas Banku, ieslodzījuma vietām, kā arī infrastruktūras objektiem, kas saistīti ar sabiedriskās kārtības un drošības, valsts robežas drošības un civilās aizsardzības nodrošināšanu

Ierobežojumi noteikti arī ap rūpniecisko avārijas risku objektiem, ielu, valsts autoceļu un to pārvadu, tiltu, dzelzceļa infrastruktūras, elektrisko tīklu gaisvada līniju un kapsētu tuvumā.

Pakāpeniski atteiksies no krievu valodas kā otrās svešvalodas apguves

Krievu valodu, pēc Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) rīcībā esošiem datiem, kā otro svešvalodu apgūst gandrīz pusē Latvijas skolu. Daļā izglītības iestāžu netiek piedāvāta alternatīva krievu valodas apguvei.

No 2026./2027.mācību gada pamatizglītī...

Aprīļa vidus daudzviet Latvijā bijis mitrāks par normu

Vidējā gaisa temperatūra aprīļa otrajā dekādē Latvijā bija tuvu normai, savukārt nokrišņu daudzums sasniedza 163% no daudzu gadu vidējā rādītāja, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Zemgalē un Rīgā nokrišņu ...

LU tomēr būs sešas fakultātes sākotnēji iecerēto piecu vietā

Latvijas Universitātes (LU) Padome atbalstīja rektora Gundara Bērziņa priekšlikumu piecu fakultāšu vietā veidot sešas, sākotnēji iecerēto Medicīnas, dabaszinātņu, matemātikas un datorikas fakultāti sadalot Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātē un Eks...



Komentāri