lv
GiJMRdYGjttxYxmvbko5SmTDBNfxJtysyNMv4iwM
350130

Kalnciema kvartālā notiks Ziemassvētku tirgus un Mākslas medības

Kalnciema kvartālā notiks Ziemassvētku tirgus un Mākslas medības

Kalnciema kvartālā no šodienas līdz 31.decembrim norisināsies Ziemassvētku tirgus un "Mākslas medības", informēja pasākuma rīkotāji.

Viņi norāda, ka visa mēneša garumā no 26.novembra sestdienās un svētdienās no plkst.10 līdz 16 notiks ikgadējais Ziemassvētku tirgus, savukārt no ceturtdienas līdz svētdienai galerijā norisināsies Latvijas Mākslas akadēmijas studentu darbu tirgus "Mākslas medības".

Tirgū nedēļas nogalēs piedalīsies apmeklētāju iecienītie zīmoli - "Zib", "Linotēka", "Jašas podi", "Sarma Linen&Wool", "BuduArt", "Astra stones", "Mattilde", "Saules akmens", "Ru adījumi", "Sanpo", "Ornare" un citi. Tirgus pazīstams ar īpašām zemnieku un ražotāju delikatesēm - aitas un kazas sieri, lauku krāsnī cepta maize pēc reģionālām tradīcijām, dabīgi sīrupi un apgleznotas piparkūkas.

Lauku kūkas varēs atrast pie Dzintras no "Kūku māja", sāļo piparkūku mīklu būs sarūpējusi Santa Liepa no "Zaļās maizes" un pie Ingusa Niedras būs kaņepju šokolādes, sviesti, eļļas un citi veselīgi labumi. Tradicionāli "Tirgus brālis" un "Sidrabjērs" gatavos sildošas jēra un briežu gaļas zupas. Kalnciema kvartāla galerijā notiks "Kafijas kalendāra" meistarklases, Ziemassvētku dāvanu saiņošana un tematiskās darbnīcas, bet uz Kalnciema kvartāla skatuves ceps piparkūkas un kopā ar tirgotājiem gatavos maltītes.

Īpašs notikums ir mākslas "pop-up" tirgus "Mākslas medības" Kalnciema kvartāla galerijā, kur Latvijas Mākslas akadēmijas studenti piedāvās apskatei un iegādei vairāk nekā 300 darbus - gleznas, grafikas, keramika, rotas, kalendārus un citus mākslas darbus. Pārsvarā tie būs veidoti eļļas un akrila tehnikās, kā arī dažādos izmēros - sākot no lielformāta darbiem un beidzot ar mazām gleznām.

Lietuva tomēr melnajā sarakstā neiekļauj Latvijā dzīvojošo ukrainieti Lobodu

Lietuvas Ārlietu ministrija (ĀM) tomēr nav atradusi tiesisko pamatojumu, lai iekļautu nevēlamo personu sarakstā Krievijā populāro ukraiņu dziedātāju Svitlanu Lobodu, kura pašlaik dzīvo Latvijā un plāno koncertturneju Lietuvas lielākajās pilsētās.

Kā pie...

KNAB veicis izmeklēšanas darbības CVK apkalpojošajā IT uzņēmumā SOAAR

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) otrdien iepriekš sāktā kriminālprocesā veicis procesuālās darbības informācijas tehnoloģiju uzņēmumā "SOAAR", kurš pēdējos gados uzvarējis apjomīgos Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) un citu valsts ie...

Foto: Jauni policijas 'kadeti' gatavojas profesionālajai dzīvei
Paši mazākie Valsts policijas (VP) "kadeti" novembrī atzīmēja septiņu mēnešu dzimšanas dienu un gatavojos apgūt jaunus vingrinājumus, tā sociālajā medijā "Twitter" vēsta VP


Komentāri