lv
VZt8pAlJG5gdATtVV1ywfzoZrJnj80PEARqJHMC4
3497978

Siliņa: Filmu nozare var paļauties, ka finansēšanas noteikumi šogad nemainīsies

Siliņa: Filmu nozare var paļauties, ka finansēšanas noteikumi šogad nemainīsies

Filmu nozare var paļauties, ka finansēšanas noteikumi šogad nemainīsies, šodien pēc koalīcijas sanāksmes sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

"Filmu nozarei būs būt un turpināties," uzsvēra Siliņa norādot, ka šogad finansēšanas sistēma paliek "pa vecam" un ka Latvijā var gaidīt gan straumēšanas platformas "Netflix" un citu darbu tapšanu šajā jomā.

Premjerministre akcentēja, ka tādējādi tiek atbalstīta Latvijā nozīmīga uzņēmējdarbība, kas palīdz arī valsts tēlam ārvalstīs.

Gadījumā, ja esošais mehānisms vairs netiktu vērtēts kā elastīgs, tad tālākā nākotnē, iespējams, varētu veidot kādu finansēšanas fondu, pauda Ministru prezidente.

Kā ziņots, filmu nozare var būt mierīga, jo atbalsta programma turpināsies tāda pati kā līdz šim, pirms nedēļas pēc koalīcijas sanāksmes pauda arī ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS), kura pārraudzībā ir Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), kas uzrauga īpašu atbalsta programmu ārvalstu kino ražotājiem, kas izvēlas filmas un seriālus uzņemt Latvijā.

TV3 raidījums "Nekā personīga" iepriekš bija vēstījis, ka ir apdraudēta ārvalstu kino uzņemšana Latvijā, jo Finanšu ministrija (FM) vēlas mainīt nosacījumus atbalsta sistēmai.

Pēc pagājušās nedēļas koalīcijas sanāksmes Valainis sacīja, ka visas domstarpības ir izrunātas ar FM un atbalsta sistēma nemainīsies. "Mēs joprojām būsim pievilcīgākais galamērķis filmu industrijai reģionā, par ko mēs ilgus gadus esam cīnījušiem, un tā arī to turpināsim," uzsvēra politiķis.

Kā ziņots, Eiropā daudzās valstīs ir radītas īpašas atbalsta programmas, kas filmu veidotājiem jau pēc filmēšanas beigām ļauj atgūt daļu no iztērētās naudas.

Valainis nolēmis izbeigt konkursu uz LIAA direktora amatu bez rezultāta

Ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS) pirmdien oficiāli informējis Valsts kanceleju, ka ir nolēmis izbeigt konkursu uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu bez rezultāta, informē Ekonomikas ministrijā.

LIAA direktora ...

LNB pastāstīs, kāpēc latvieši mīl filozofu Kantu (+VIDEO)

Grāmatu izdošanā vieno apgaismības laikmetu un mūsdienas.

Godinot filozofa Imanuela Kanta trīssimto dzimšanas dienu, Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) aicina uz norišu cikla pasākumiem, kuri no dažādiem aspektiem izgaismo 18.gadsimta intelektuālās dom...

Jālemj par Krievijas Centrālās bankas iesaldētās peļņas novirzīšanu Ukrainai

Latvijas aizsardzības ministrs piedalījās ES Ārlietu padomes sanāksmē Luksemburgā.

"Eiropas Savienībai nekavējoties jālemj par Krievijas Centrālās bankas iesaldētās peļņas novirzīšanu militārajam atbalstam Ukrainai. Šie aptuveni 3 miljardi eiro gadā ko...



Komentāri