lv
zU3biVoGzTvbEHWMzRPNyO7uZBKEybb6AAUIM3xL
34773

Jaunieši aicināti pieteikties kibersacensībām #KiberPlēsis

Jaunieši aicināti pieteikties kibersacensībām #KiberPlēsis

Jaunieši aicināti pieteikties kibervides sacensībās "#KiberPlēsis", aģentūrai LETA pavēstīja Latvijas kiberdrošības ekspertīzes pakalpojumu uzņēmuma "Cyber Circle" pārstāvji.

Kompānijā norāda, ka kibersacensībām "#KiberPlēsis" aicināti pieteikties jaunieši vecumā no 16 līdz 24 gadiem. Sacensību dalībniekiem būs iespēja izaicināt savas informācijas tehnoloģiju (IT) prasmes, kļūstot par kibertelpas varoņiem, risinot uzdevumus "Capture the Flag" (CTF) formātā.

"Kiberdrošība ir kļuvusi par vienu no stratēģiski nozīmīgām nozarēm, kuras aktualitāte pēdējos gados pieaug ne tikai Latvijā, bet globāli. Konkursa mērķis ir Latvijas jauniešos - gan meitenēs, gan zēnos, raisīt interesi un iedrošināt saistīt savu profesionālo karjeru ar perspektīvo kiberdrošības jomu," pauž "Cyber Circle" īpašnieks un izpilddirektors Aleksandrs Orlovs.

Savukārt IT drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" pārstāvis Bernhards Blumbergs atzīmē, ka šogad Latvijas kibertelpa izjūt līdz šim nepiedzīvotu spriedzi. Kiberdrošība ir viena no svarīgākajām jomām - virtuālajā telpā risinās sarunas, norit izglītības procesi, tā ir arī neatņemama biznesa un ražošanas sastāvdaļa, tādēļ prasmes šo vidi aizsargāt un izmantot droši ir ļoti svarīgas.

Sacensības sāksies 2022.gada 11.novembrī.

CTF sacensības ir ar izglītojošu mērķi veidots digitālu mīklu kopums tīmekļa, failu un lietotņu kodā, kur jāmeklē slēptas norādes un detaļas.

Pēc Lagardas intervijas nekvalitatīvā tulkojuma LTV pārtrauc līgumu ar pakalpojuma sniedzēju
Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) pieprasījusi Latvijas Televīzija (LTV) valdei paskaidrojumu par nekvalitatīvu sinhrono tulkojumu 3. novembra LTV1 raidījumā “Šodienas jautājums”. Tikmēr LTV lēma pārtraukt līgumu ar tulkošana...
Latvijas daiļslidotāja Stepčenko sasniedz 4.vietu starptautiskās sacensībās Rīgā
Latvijas daiļslidotāja Sofja Stepčenko piektdien pakāpās uz 4.vietu Rīgā tradicionāli rīkotajās starptautiskajās "Volvo" kausa sacensībās, liecina rīkotāju informācija. Izvēles slidojumā Stepčenko bija otrā labākā, tomēr iepriekš pieticīgs rezultāts īs...
Nav skaidrs, vai krievi cīnīsies par Hersonu

Krievija turpina izvest atsevišķas karaspēka daļas un iestādes no Hersonas un Dņepras labā krasta, bet nav skaidrs, vai viņi grasās Hersonu pamest bez kaujas, vai arī cīnīsies par to, jaunākajā analīzē par situāciju Ukrainas frontēs atzīst ASV Kara stu...



Komentāri