lv
kvfXWpr6y2yZYbMoHXynobqT2cOE4bNUlije2d1Q
3463976

Pasaulslavenais mūziķis Ksavjē de Mestrs: Arfas skanējums ir daudz spēcīgāks, nekā varat iedomāties

Pasaulslavenais mūziķis Ksavjē de Mestrs: Arfas skanējums ir daudz spēcīgāks, nekā varat iedomāties
"Kad man bija astoņi gadi, vecāki mani aizsūtīja uz mūzikas skolu. Tur satiku arfas skolotāju. Viņa ienāca un atslēdza klasi… Francijā mācības jāsāk ar solfedžo, ar mūzikas teoriju. Viņa mācīja mūzikas teoriju un arī arfu, un es jutos viņā iemīlējies... Skolotāja bija tik skaista un jauka! Tieši tāpēc gribēju spēlēt instrumentu, ko viņa mācīja," intervijā Latvijas Radio 3 "Klasika" ar smaidu atceras pasaulslavenais franču arfists Ksavjē de Mestrs (Xavier de Maistre). 18. aprīlī mākslinieks sniegs koncertu Latvijas Nacionālajā teātrī, un tas būs viņa pirmais solokoncerts Latvijā.
Rīgas dome ir izstrādājusi ieteikumus iedzīvotājiem kara gadījumā (+VIDEO)

"Mums ir plāns arī šādiem gadījumiem", - pauž pašvaldība.

Ar saukli "Rīgas civilās aizsardzības plāns - pārzini un līdzdarbojies!" Rīgas dome ir sākusi iedzīvotāju informēšanas kampaņu un astoņu semināru ciklu par civilo aizsardzību. Pirmajā seminārā "V...

Ostapenko Štutgartes «WTA 500» turnīra pirmajā kārtā tiksies ar Noskovu

Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko Štutgartes "WTA 500" sērijas turnīra vienspēļu sacensību pirmajā kārtā šodien tiksies ar čehieti Lindu Noskovu.

Ostapenko, kura WTA rangā ieņem desmito vietu un turnīrā izsēta ar astoto numuru, spēli ar Nosko...

Braže: Šis ir mana diplomātiskā darba augstākās punkts

Nominēšana ārlietu ministra amatam ir mana diplomātiskā darba augstākās punkts, šorīt intervijā TV3 izteicās ārlietu ministra amatam izvirzītā diplomāte Baiba Braže.

Braže, atsaucoties uz premjeri Eviku Siliņu (JV), zināja stāstīt, ka esot uzrunāta mini...



Komentāri