lv
FD7I1nv5S6kFrdNwR8E6xkqbxUtfG7YfRd0QD7OG
3458862

Urzula fon der Leiena šodien apmeklēja Rīgas Stradiņa universitāti

Urzula fon der Leiena šodien apmeklēja Rīgas Stradiņa universitāti

Eirokomisijas prezidente viesojas Rīgā, kā Eiropas Tautas partijas līdere.

Šā gada 15.aprīlī Rīgas Stradiņa universitāti (RSU) apmeklēja Eiropas Savienības augstākās amatpersonas - Eiropas Tautas partijas līdere Urzula fon der Leiena un viens no ietekmīgākajiem Latvijas pārstāvjiem Eiropā Valdis Dombrovskis no Jaunās Vienotības.

Vizītes laikā viesi apmeklēja RSU Farmācijas fakultāti, kur iepazinās ar studentu darbu zāļu laboratorijās, kā arī apsprieda aktualitātes ar studentu pašpārvaldes pārstāvjiem, kuriem bija virkne jautājumu par Eiropas Savienības aktualitātēm.

Tikšanās laikā RSU rektors Agars Pētersons norādīja: "Eiropas augstākā līmeņa amatpersonu vizīte Rīgas Stradiņa universitātē kalpo kā iedvesma mums visiem, atgādinot par sadarbības un kopīga redzējuma nozīmi. Ar šo mēs apliecinām savu uzticību Eiropas vērtībām un gatavību aktīvi iesaistīties ES kopienas darbā. Kopā mēs varam sasniegt vēl lielākus panākumus un veicināt labklājību ne tikai Latvijā, bet visā Eiropā."

Vizītes turpinājumā U. fon der Leiena un V. Dombrovskis devās uz NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centru, noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa u.c. aktivitātes.

Pasākumi noris Eiropas parlamenta priekšvēlēšanu kampaņas ietvaros.

Prānis atkāpjas no Latvijas Mūzikas akadēmijas rektora amata

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) rektors Guntars Prānis atkāpjas no amata, jo palikšana šajā amatā pēc notikušā augstskolā apgrūtināšot akadēmijas darbu.

Prānis paziņojumā medijiem norāda, ka septiņu gadu laikā viņš ir dedzis, lai akadē...

VVC iebilst pret «dzimumneitrālu» latviešu valodu (+VIDEO)

"Tie drīzāk uzskatāmi par vārda brīvības ierobežojumu un pat veselā saprāta apdraudējumu", - pauž valodnieki.

Jaunu valodas standartu ieviešana Latvijā nedrīkst būt subjektīva, uzskata Arturs Krastiņš, Valsts valodas centra Terminoloģijas un tiesību akt...

Futbola federācijas prezidents skaita finanses jaunajam stadionam Rīgā, gala aprēķinu vēl nav
Speciālistu izraudzītā vieta nacionālā futbola stadiona celtniecībai Lucavsalā ir piemērota projekta realizēšanai, un tik nozīmīgam objektam nav jāatrodas galvaspilsētas nomalē, pirmdien Latvijas Televīzijā teica Latvijas Futbola federācijas (LFF) ...


Komentāri