lv
NHIz8t1oBvPtx4fDCEIUcBtYHEpoWP2YQljOZBNZ
3455813

Latvijas Banka: būvniecības izaugsmes perspektīvas ir diezgan pozitīvas

Latvijas Banka: būvniecības izaugsmes perspektīvas ir diezgan pozitīvas

Būvniecības nozares izaugsmes perspektīvas vidējā termiņā ir diezgan pozitīvas, teikts Latvijas Bankas publicētajā jaunākajā makroekonomisko prognožu pārskatā.

Būvniecības nozares izaugsmi sekmēs valsts pasūtījumi un aktīvāka Eiropas Savienības (ES) fondu finansēto projektu īstenošana, kā arī dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" būvniecība, teikts pārskatā.

Lai gan augsto procentu likmju un inflācijas ietekmē ir mazinājusies aktivitāte nekustamo īpašumu tirgū un būvniecības noskaņojums februārī nedaudz pasliktinājās (to varēja ietekmēt gan stagnējošā kreditēšana, gan privāto investoru piesardzība jaunu projektu uzsākšanā), būvniecības nozares uzņēmumu vērtējums par pasūtījumiem nākamajiem mēnešiem saglabājas stabils, informē Latvijas Banka.

Pieprasījumu būvniecībā uztur arī joprojām nepietiekamais piedāvājums energoefektīvo mājokļu tirgū, ES fondu finansēto projektu un publiskā sektora investīciju pieaugums, kā arī "Rail Baltica" projekta īstenošana.

Joprojām augstās būvniecības izmaksas var kavēt privāto investīciju atjaunošanos, atzīst Latvijas Banka. Tomēr augošā investīciju ieplūde no ES Atveseļošanas fonda un ES fondiem ļaus palielināt publiskā sektora investīcijas un, neraugoties uz nenoteiktību saistībā ar "Rail Baltica" projekta finansējumu, šā apjomīgā projekta būvniecība turpināsies, prognozē Latvijas Banka.

Porziņģis nespēlēs NBA pamatturnīra pēdējā mačā

Latvijas basketbolistam Kristapam Porziņgim svētdien Bostonas "Celtics" pēdējā Nacionālās baskebola asociācijas (NBA) pamatturnīra mačā tik dota atpūta un viņš laukumā nedosies.

"Celtics" plkst.20 pēc Latvijas laika savā laukumā uzņems Porziņģa bijušo k...

Raidījums: Apdraudēta ārvalstu kino uzņemšana Latvijā

Finanšu ministrijas (FM) vēlme mainīt nosacījumus ārvalstu kino uzņemšanas atbalsta sistēmai Latvijā apdraud jau uzsāktus projektus un var novest līdz sistēmas sabrukumam, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Ārvalstu kino ražotājiem, kas izvēlas filma...

KM izraudzīsies ar žurnālistu drošību saistītas informācijas apkopotāju

Kultūras ministrija (KM) iecerējusi atklātā konkursā izraudzīties organizāciju, kas analizēs ar žurnālistu drošību saistītu informāciju, kā arī pārstāvēs nozari starptautiskos forumos.

Šobrīd tiek gatavots konkurss līdzdarbības līguma slēgšanai par vals...



Komentāri