lv
qPq3sWPCxR6xpHYLsomaDhqwGlAWsIWD3KsppKoS
3444656

Aptauja: Samazinājusies Latvijas iedzīvotāju tieksme pēc cenzūras

Aptauja: Samazinājusies Latvijas iedzīvotāju tieksme pēc cenzūras

Pēdējā gada laikā ir samazinājusies Latvijas iedzīvotāju tieksme pēc cenzūras, liecina pētījumu aģentūras SKDS šī gada janvārī veiktās aptaujas dati.

Saskaņā ar aptauju, janvārī vairs tikai 48% pilnībā vai daļēji piekrita, ka būtu jāaizliedz cilvēkiem izteikt tādus politiskus uzskatus, kas varētu kaitēt valstij. Pirms gada šādi domāja 57% iedzīvotāju.

Savukārt nepilna puse jeb 46% šogad uzskata, ka cilvēkiem nebūtu jāaizliedz izteikt politiskos uzskatus, kas varētu kaitēt valstij, bet 6% ir grūti pateikt. 2023.gadā politisko uzskatu ierobežošanu neatbalstīja 35% aptaujāto, bet noformulēt savu viedokli nevarēja 9%.

Līdzīga satura aptaujas SKDS veic jau kopš 1998.gada. Tolaik viedoklim, ka cilvēkiem būtu jāaizliedz izteikt valstij kaitnieciskus politiskus uzskatus, pilnībā vai daļēji atbalstīja 66% un tikai 27% nepiekrita apgalvojumam. Taču rekordaugsta tieksme pēc cenzūras novērota 2020.gada janvārī, kad aizliegt valstij kaitnieciskus politiskus uzskatus pilnībā vai daļēji atbalstīja 68%. Nepilna ceturtā daļa jeb 24% tam nepiekrita, bet 8% nebija sava viedokļa.

Viszemākā tieksme pēc cenzūras novērota 2009.gadā, kad aizliegumam pilnībā vai daļēji piekrita 42%, tam nepiekrita - 40%, bet grūti pateikt bija 18% iedzīvotāju.

AM: Robežas stiprināšana tiek veikta Latvijas iedzīvotāju aizsardzībai (+VIDEO)

Baltijas reģiona aizsardzība sākas no pirmās collas.

"Agresoram nav ne gribas, ne iespēju ar lieliem sauszemes spēku formējumiem strauji ievirzīties
valsts dziļumā". Ja vien gar valsts robežām radītu modernu aizsardzības sistēmu.

Šo informāciju Saeimas L...

82 gadus vecais Imants Kalniņš priecājās par jaunu mūzikas albumu (+VIDEO)

""Rosina uz pārdomām par vērtībām un dzīvē satikto cilvēku nozīmi".

Dziesmu albums "Labums" ir veltījums un reizē pateicība leģendārajai dziesminiecei Austrai Pumpurei. "Labumā" iekļauto dziesmu izvēli un to izpildījuma manieri noteica nodarbībās pie Au...

Kāpēc eksperti neiesaka braukt ar ziemas riepām visu gadu (+VIDEO)

Lai ceļš būtu ne tikai patīkams un ērts, bet arī drošs.

Latvijas mainīgie laikapstākļi bieži vien aizkavē ziemas riepu nomaiņu uz vasaras riepām. Lai arī mums atļauts pārvietoties ar ziemas riepām visu gadu, autoeksperti tomēr iesaka šādu praksi neievie...



Komentāri