lv
Kepy1fJp2CtghUHOOk7aoUJzeAhB9CVOVxeaFiat
3430943

Sabiedrībai nepieciešama dziedināšana. Saruna ar Venēcijas biennāles Latvijas paviljona kuratoru Adamu Budaku

Sabiedrībai nepieciešama dziedināšana. Saruna ar Venēcijas biennāles Latvijas paviljona kuratoru Adamu Budaku
Jau 18. aprīlī Venēcijas mākslas biennālē tiks atklāts Amandas Ziemeles veidotais Latvijas paviljons. Nupat latviešu mākslinieces darbi ieradušies Venēcijā un ir sākts darbs pie paviljona uzbūves. Ieskatu Amandas darba specifikā un konceptuālajā saturā sniedz 60. Venēcijas mākslas biennāles Latvijas paviljona kurators Adams Budaks, kurš, raksturojot gaidāmo izstādi, atzīmē: "Mūsdienu sabiedrībai ir nepieciešama dziedināšana, kuru mums palīdz veikt māksla. Un šeit nav runa par terapeitisko mākslu, bet es vairāk runāju par to, kā māksla palīdz mums tikt galā ar mūsdienu pasaules sarežģītību. Es domāju, ka Amandas darbs piedāvā šo palīdzību, jo tas ir ļoti vērsts uz skatītāju, pat ir par to nobažījies."
Skolas krievu valodas vietā varētu piedāvāt apgūt vācu, franču un spāņu valodu

Skolas krievu valodas vietā kā otro svešvalodu varētu piedāvāt apgūt vācu, franču un spāņu valodu, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) veiktā aptauja.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un cilv...

Plāno saglabāt 116 Latvijas pasta nodaļas

VAS "Latvijas pasts" izstrādājis jauno pasta nodaļu plānu, kas paredz visā valstī atstāt 116 pasta nodaļas, nodrošinot pakalpojumu visos reģionos un pilsētās, otrdien vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Paredzēts, ka tiem pastniekie...

BK «Ventspils» bezierunu zaudējums pirmajā Latvijas-Igaunijas basketbola līgas pusfināla spēlē
"Ventspils" otrdien Tallinā "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) pusfināla pirmajā spēlē piedzīvoja pārliecinošu zaudējumu. Ventspilnieki viesos ar rezultātu 65:91 piekāpās pamatturnīra uzvarētājai Tallinas "Kalev"/"Cramo", kurai savaino...


Komentāri