lv
vJRsbtIVP9hIZjapTuV9j2ZxDAxEtFIafdry2ZD7
3421577

«Pretošanās koncepciju jāizstrādā pēc iespējas ātrāk» - Aizsardzības ministrs

«Pretošanās koncepciju jāizstrādā pēc iespējas ātrāk» - Aizsardzības ministrs

Šobrīd gala termiņš esot noteikt 2026.gada oktobra mēnesis.

Līdz 2026.gadam paredzēts izstrādāt Pretošanās koncepciju. Dokuments nebūs adresēts Latvijas armijai, ne sabiedrotajiem spēkiem, bet katram valsts iedzīvotājam. Proti, koncepcijā būtu ieteikumi kā civilpersonām pretoties, iebrukuma gadījumā nepakļauties ienaidniekam.

Piemēram, nepakļauties un nesadarboties ar ienaidnieku, tādējādi sniedzot atbalstu bruņotiem spēkiem. Aizsardzības ministrs Andris Sprūds TV24 norādīja, ka koncepcija ir tapšanas stadijā un nav zināms, kā tiks apziņoti iedzīvotāji, lai uzzinātu par pretošanās iespējām un metodēm.

ANDRIS SPRŪDS, AIZSARDZĪBAS MINISTRS (PRO): "Par tiem pamatprincipiem mēs runātu vispārīgāk, kādas iespējas ir. Skaidrs, ka šīs te detaļas vēl papildus jāizstrādā un pie tā šobrīd bruņotie spēki strādā, lai tas tiek iekļauts jau esošajos dokumentos, kas principā nodrošina mūsu valsts aizsardzību. "

Latvijas tenisistes Kingas kausa pirmajā spēlē stājas pretī Portugālei

Latvijas tenisa izlase šodien sāks Billijas Džīnas Kingas kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīru, pirmajā spēlē stājoties pretī Portugālei.

Spēļu sākuma laiki un maču dalībnieki pagaidām nav zināmi.

Latvijas izlasē iekļauta Aļona Ostapenko (W...

Valsts ceļu tīkla remontos šogad plāno ieguldīt 163 miljonus eiro

Šogad dažādu veidu darbi plānoti aptuveni 450 kilometros valsts autoceļu, aģentūru LETA informēja "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Kopumā valsts ceļu tīklā šogad tiek plānoti kapitālieguldījumi 163 miljonu eiro apjomā, tai skaitā 47 miljoni eiro ir progno...

Latvijā lielākā vecuma pensija - 43 000 eiro mēnesī

Patlaban Latvijā lielākā vecuma pensija kādam pensionāram ir 43 000 eiro mēnesī, aģentūra LETA noskaidroja Valsts sociālas apdrošināšanas aģentūrā (VSAA).

Apelējot pie datu drošības likuma, sīkāku informāciju par to, kurš ir vislielākās pensijas valstī ...



Komentāri