lv
wLOFcAZpeRVcANldjuJ66maSkaskxCgOVNajDtIb
34154

Latvijas dzimšanas dienas priekšvakarā notiks Labdarības balle

Latvijas dzimšanas dienas priekšvakarā notiks Labdarības balle

Atzīmējot Latvijas valsts 104.gadadienu, Rīgas Latviešu biedrības (RLB) namā 17.novembrī plkst.19 namā notiks Labdarības balle, informēja balles rīkotāju pārstāvis Kārlis Bankovičs.

Balles rīkotāji - "Rotary Rīdzene klubs" - atzīmē, ka šogad mākslinieku ziedoto gleznu izsolē līdzekļi tiks vākti karā cietušās Ukrainas bērnu atbalstam Latvijā.

Tradicionāli balli ievadīs RLB priekšsēdētāja Gunta Gailīša uzruna, kā arī koncerts, kurā piedalīsies džeza orķestris "Mirage Jazz Orchestra" diriģenta Laura Amantova vadībā. Pasākumu ar savu klātbūtni pagodinās arī Ukrainas vēstnieks Latvijā.

Balles atklāšanā tiks dejota tradicionālā polonēze, bet vakara gaitā sekos Ilzes Preisas, Unas Leguzes, "Evia Art" un citu pazīstamu mākslinieku ziedoto gleznu izsole. Programmā gaidāma arī balvu loterija, svinīgās vakariņas, dejas un diriģenta Arvīda Platpera vadītā sadziedāšanās RLB Baltajā zālē.

Balles kulminācija būs viesu gājiens pusnaktī ar ziedu klēpjiem pie Brīvības pieminekļa, lai kā pirmie suminātu savas valsts 104.jubileju, tādēļ ikviens tiek aicināts ņemt līdzi tumši sarkanas un baltas rozes, kas tiks izmantotas pušķu veidošanai.

Līdz šim notikušajās Labdarības ballēs gūtie ziedojumi tikuši izmantoti Jāņa Rozentāla freskas izgaismošanai virs ieejas RLB nama, RLB vestibila un garderobes pārveidei, RLB Karoga mastu un kāpņu margu izveidei, kā arī RLB Kultūrizglītības centra kapitālajam remontam un pagalma mājas atjaunošanai.

'Kultūrklubā' – pasaulslavenā akordeoniste Ksenija Sidorova
Nākamnedēļ, 12. oktobrī, koncertzālē "Lielais dzintars" uzstāsies akordeona spēles virtuoze Ksenija Sidorova. Raidījumā "Kultūrklubs" saruna ar pasaulē slaveno mūziķi par to, kā tapusi koncertprogramma un ar kādām izjūtām viņa atgriezīsies uz skatuves ...
Beidzot jābūt! NASA pārliecināti, ka šoreiz milzīgā Mēness raķete nepievils
Pēc tam, kad vairāku tehnisku ķibeļu dēļ NASA bija spiesta līdz šim jaudīgāko uzbūvēto raķeti – "Space Launch System" jeb SLS – nosūtīt atpakaļ uz angāru pārbaudei un problēmu novēršanai, tā nu atkal slejas pretī debesīm uz starta platformas 39B Kenedi...
'Var spēlēt naktsklubā, var spēlēt Bahu' – Ksenija Sidorova par dzīvi mūzikā un akordeona priekšrocībām
"Daži cilvēki neredz akordeonā klasisko instrumentu, un dažreiz man tas viņiem ir jāpierāda. Tomēr es varu aiziet uz naktsklubu un nospēlēt tur, un pēc tam aiziet uz Vigmorholu, kas ir viena no pazīstamākajām klasiskās mūzikas zālēm, un nospēlēt Bahu,&...


Komentāri