lv
kHh4HCBoJGBBkoBk7G3LINOZhhQEpz9yvd1rJXv3
3411047

Aptauja: daudzi darbinieki Latvijā nesaņem emocionālu atlīdzību (+VIDEO)

Aptauja: daudzi darbinieki Latvijā nesaņem emocionālu atlīdzību (+VIDEO)

"Vadītājiem nav jāgaida kāds īpašs brīdis vai pārrunu process, lai sniegtu konstruktīvu atgriezenisko saiti".

Latvijā veica darba ņēmēju aptauju, kurā noskaidroja dažādus ar darbinieku noskaņojumu un darba vidi saistītus jautājumus, tostarp, vai darbinieki savā ikdienas darba dzīvē saņem konstruktīvu atgriezenisko saiti no tiešā vadītāja?

Dati liecina, ka 2/3 (65%) darba ņēmēju kopumā savā ikdienas darba dzīvē no tiešā vadītāja saņem konstruktīvu atgriezenisko saiti gan pozitīva, gan negatīva darba snieguma vērtējuma gadījumā (tostarp 29% - jā un 36% - drīzāk jā), kas ir slavējami, kamēr 1/4 (26%) strādājošo šādu atgriezenisko saiti nesaņem, kas norāda, ka ir vieta uzlabojumiem (tostarp 9% - nē un 17% - drīzāk nē).

Tam, ka savā ikdienas darba dzīvē no tiešā vadītāja saņem konstruktīvu atgriezenisko saiti, salīdzinoši biežāk piekrīt darbinieki, kuri savās organizācijās kopumā jūtas atbalstīti un novērtēti kā darbinieki.

Pretēji, tam, ka savā ikdienas darba dzīvē no tiešā vadītāja konstruktīvu atgriezenisko saiti nesaņem, vidēji biežāk uzsver strādnieki, administratīvajos un apkalpojošajos dienestos nodarbinātie, tie, kuri nedēļā strādā 41 un vairāk stundas, kā arī tie, kuri kopumā savās organizācijās nejūtas novērtēti kā darbinieki.

Socioloģe Signe Kaņējeva skaidro: "Vadītājiem nav jāgaida kāds īpašs brīdis vai pārrunu process, lai sniegtu konstruktīvu atgriezenisko saiti, izteiktu atzinību vai novērtējumu saviem darbiniekiem, to var un vajag darīt regulāri visa gada garumā. Tās nāk par labu visām iesaistītajām pusēm".

Pētījumu par dažādiem personāla vadības un darba tirgus jautājumiem pētījumu un konsultāciju veica laikā no 2024.gada 13. līdz 16.februārim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 902 darba ņēmējus. Pētījums interneta vidē ir reprezentatīvs Latvijas darba ņēmēju kopumam. Izlases kopa ir veidota, balstoties uz gadījuma izlasi.

Girgensons izceļas ar 6 spēka paņēmieniem «Sabres» uzvarā pār «Flyers» hokejistiem
Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons piektdien pielietoja sešus spēka paņēmienus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda izcīnīja uzvaru. "Sabres" savā laukumā ar rezultātu 4:2 uzvarēja Filadelfijas "Flyers", ka...
Aktieris Uldis Anže atveidos galveno varoņa lomu drāmā «Ugunsseja» (+VIDEO)

"Šī izrāde ir par izmisumu", - pauž jaunais režisors.

2024.gada 11.aprīlī Latvijas Nacionālā teātra Aktieru zālē pirmizrādi piedzīvos ievērojamā vācu dramaturga Mariusa fon Maienburga dekadentiskā drāma "Ugunsseja", kuru veidojis jaunais režisors Henrij...

Naftas noplūde no Būtiņģes termināļa Latvijai nodarījusi 9000 eiro zaudējumus

Šā gada februārī notikusī noplūde no Būtiņģes naftas termināļa Latvijas videi nodarījusi zaudējumus vairāk nekā 9000 eiro apmērā, liecina Valsts vides dienesta (VVD) veiktie aprēķini.

Šī gada 7.februārī Latvijas atbildīgie dienesti saņēma informāciju pa...



Komentāri