lv
J1FelKhivKuAy2fC98Z4SL4xjVowuvZw4BKuvslP
340373

Vācijas policija veikusi kratīšanu pie klimata aktīvistiem

Vācijas policija veikusi kratīšanu pie klimata aktīvistiem

Vācijas Saksijas federālās zemes policija ceturtdien veikusi kratīšanas vairākās adresēs saistībā ar izmeklēšanu par klimata aktīvistu uzbrukumu Drēzdenes Vecmeistaru galerijai.

Augustā divi kustības "Pēdējā paaudze" aktīvisti pielīmēja savas rokas pie renesanses laikmeta itāļu gleznotāja Rafaēla gleznas "Siksta madonna" rāmja.

Prokuratūra atklāja, ka kratīšanas saistītas ar izmeklēšanu pret kādu 22 gadus vecu sievieti un diviem vīriešiem, kas attiecīgi ir 22 un 29 gadus veci.

Visi trīs apsūdzēti par īpašuma bojāšanu. Galerija tiešos zaudējumus aplēsusi par aptuveni 4000 eiro, bet, iekļaujot protesta dēļ zaudētos apmeklētājus, kopējā zaudējumu summa aplēsta uz 12 000 eiro.

Kratīšanas tika veiktas Leipcigā, un tajās piedalījās aptuveni 60 policistu.

Vides aktīvisti, pārstāvot dažādas kustības, pēdējos mēnešos nonākuši mediju uzmanības centā ar radikālām un neparastām protesta formām, tai skaitā slavenu mākslas darbu apķēpāšanu ar pārtikas produktiem un ielu nobloķēšanu.

Aktīvisti uzbrukuši Jana Vermēra, Kloda Monē, Edvarda Munka, Vinsenta van Goga un citu slavenu mākslinieku darbiem.

Kustības "Pēdējā paaudze" aktīvisti paziņojuši, ka vēlas padarīt neiespējamu cilvēkiem un valdībām ignorēt faktu, ka palicis pavisam maz laika, lai novērstu katastrofiskus globālās sasilšanas līmeņus.

ICMP: Karā Ukrainā bezvēsts pazuduši vairāk nekā 15 000 cilvēku

Karā Ukrainā bezvēsts pazuduši vairāk nekā 15 000 cilvēku, aplēsusi Nīderlandē bāzētā Starptautiskā bezvēsts pazudušo personu komisija (ICMP).

ICMP jūlijā atvēra biroju Kijivā, lai palīdzētu Ukrainai dokumentēt un atrast pazudušos cilvēkus.

ICMP program...

Erdogans sola Sīrijā izveidot 'drošības zonu'
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans piektdien solīja aizsargāt Turcijas dienvidu robežu ar "drošības zonu" Sīrijā, ar šo apņemšanos nākot klajā pēc Turcijas kara aviācijas pēdējo dienu uzlidojumiem kurdu bruņotajiem formējumiem Sīrijā un Irākā....
Apvienību «Attīstībai/Par!» veidojošo partiju sadarbībā – pauze
Partiju apvienību "Attīstībai/Par!" veidojošās partijas – "Kustība "Par!"", "Latvijas attīstībai" un partija "Izaugsme" – iepauzē savstarpējo sadarbību, lēmusi apvienības valde.


Komentāri