lv
KcJtsMyxkckkFnvSn7vokvVZ0H28VKKh1loKB2ID
3385620

Valsts lielākajā daļā pārspēts 1.aprīļa siltuma rekords

Valsts lielākajā daļā pārspēts 1.aprīļa siltuma rekords

Pirmdien Latvijas lielākajā daļā labots aprīļa pirmās dienas maksimālās gaisa temperatūras rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Augstākā gaisa temperatūra līdz plkst.13 bija +21,3 grādi Daugavpilī. Tas ir arī jauns 1.aprīļa rekords visas valsts mērogā; iepriekšējais bija +19,1 grāds 2017.gadā Stendē.

Siltuma rekords pārspēts arī galvaspilsētā, kur pusdienlaikā reģistrēti +18,5 grādi.

Vienos dienā gaisa temperatūra LVĢMC novērojumu tīklā bija no +6,5 grādiem Ventspils ostā līdz +20,9 grādiem Daugavpilī.

Jau ziņots, ka pirmie 1.aprīļa siltuma rekordi tika pārspēti jau pusnaktī.

Svētdien augstākā gaisa temperatūra valstī bija +22,8 grādi Zvejniekciemā. Tas ir jauns 31.marta un mēneša siltuma rekords Latvijā.

Marta maksimālās gaisa temperatūras rekords pārspēts visās novērojumu stacijās, izņemot Kolku un Mērsragu, kur dienvidaustrumu vējš nesa vēsu gaisu no Rīgas līča.

Sagaidāms, ka otrdien Latgalē tiks pārspēts 2.aprīļa nacionālais siltuma rekords - 2017.gadā Daugavpilī reģistrētie +20,4 grādi.

No rietumiem otrdien sāks ieplūst vēsāks gaiss, un nedēļas vidū Latvijā gaidāms ne tikai lietus, bet arī sniegs, prognozē sinoptiķi.

Ekonomists: zemā inflācija Latvijā drīzumā veicinās tirdzniecību (+VIDEO)

Pēc pašreizējām finanšu tirgus prognozēm līdz gada beigām EURIBOR likmes varētu noslīdēt līdz aptuveni 3%.

Aizvadītais gads Latvijas mazumtirdzniecībā ir bijis sarežģīts, un arī 2024.gads ir sācies ar nelielu kritumu tirdzniecībā, taču ir pamats cerēt, ...

Gatavo normatīvo bāzi VARAM pārveidei par DARAM

Valdībā tiek gatavots lēmumprojekts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārveidei par Dabas aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (DARAM).

Tiesību aktu portālā saskaņošanai iesniegts valdības rīkojuma projekts par ...

Jūrmalas kūrorta oficiālais statuss pagarināts vēl uz diviem gadiem

Kūrorta statuss Jūrmalas pilsētas administratīvajai teritorijai, izņemot Vārnukrogu, Priedaini un Bražciemu, sākotnēji tika piešķirts 2013.gadā.

Kūrorta statusu iespējams iegūt un saglabāt, ja pilsēta atbilst vairākiem nosacījumiem: kūrorta teritorijā i...



Komentāri