lv
PTiIlKAp6EjqMbB8gEKxNHU8Eqxt8z0Wr7cwl1sp
3384592

Prognozē dažādu dezinformācijas kampaņu aktivizēšanos saistībā ar EP vēlēšanām

Prognozē dažādu dezinformācijas kampaņu aktivizēšanos saistībā ar EP vēlēšanām

Saistībā ar Eiropas Parlamenta vēlēšanām, kas notiks 8.jūnijā, kibertelpā varētu būt sagaidāmas gan informācijas operācijas un dažādas dezinformācijas kampaņas, gan paaugstināta uzbrukumu iespējamība, aģentūrai LETA prognozēja Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" pārstāvji.

"Cert.lv" aicina iedzīvotājus saglabāt modrību, kritiski izvērtēt pieejamās informācijas saturu, kā arī stingri ievērot kiberhigēnas vadlīnijas.

"Cert.lv" ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un ".lv" domēna vārdu zonā.

Koka mēbeļu eksports janvārī samazinājies par 25,2%

Latvijas koka mēbeļu eksports šogad janvārī salīdzinājumā ar 2023.gada attiecīgo periodu samazinājies par 25,2%, tostarp visvairāk koka mēbeļu joprojām realizēts Dānijā, liecina Zemkopības ministrijas apkopotie dati.

Koka mēbeles 2024.gada janvārī no La...

Pusnaktī vairākās novērojumu stacijās pārspēts 1.aprīļa siltuma rekords

Naktī no svētdienas uz pirmdienu saglabājoties pavasarim neraksturīgi augstai gaisa temperatūrai, vairākās novērojumu stacijās jau pusnaktī pārspēts 1.aprīļa siltuma rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Daugavpilī p...

Vankūveras «Canucks» uzvar vārtsarga Šilova sezonā pirmajā NHL spēlē
Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs svētdien aizvadīja savu pirmo Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēli šajā sezonā, viņa un uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētajai Vankūveras "Canucks" komandai izcīnot uzvaru. "Canucks" mājās ar rezultātu 3:2 pārspēja Anah...


Komentāri