lv
w4YhERXe6UnVqtq9oRpUp0UMtytv3DFZKfD6mtRE
3381594

Pagājušajā gadā 39 personām celta apsūdzība par valsts drošības apdraudējumu

Pagājušajā gadā 39 personām celta apsūdzība par valsts drošības apdraudējumu

Latvijā pagājušajā gadā 30 kriminālprocesos 39 personām celta apsūdzība par 62 noziedzīgu nodarījumu, kas saistīti ar valsts drošības apdraudējumu, izdarīšanu un sākti divi procesi piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanai juridiskajai personai, ziņo prokuratūra.

Visbiežāk pie kriminālatbildības sauktas personas par genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru un kara nozieguma attaisnošanu, nacionālā, etniskā un rasu naida izraisīšanu, starptautisko organizāciju un Latvijas noteikto sankciju pārkāpšanu, spiegošanu, noziedzīgas organizācijas izveidošanu nolūkā izdarīt sevišķi smagus noziegumus pret cilvēci vai mieru, kara noziegumus, īstenot genocīdu vai izdarīt sevišķi smagus noziegumus pret valsti.

Jau vairāk nekā divus gadus turpinās Krievijas izvērstā, neizprovocētā militārā agresija pret Ukrainu. Karš Ukrainā nenoliedzami turpina atstāt negatīvu ietekmi arī uz Latviju. "Šajos divos gados valsts ir uzsākusi cīņu, kuru nebija uzskatījusi par pietiekami būtisku vairāk nekā 30 atjaunotās valsts neatkarības gados. Daudz nopietnāk pievēršamies valsts iekšējās un ārējās drošības stiprināšanai, esam gatavi bargi vērsties pret šīs drošības apdraudējumiem," norādījis ģenerālprokurors Juris Stukāns.

Trešdaļa iedzīvotāju pēdējā gada laikā izjutuši asinsspiediena problēmas

Aptuveni trešdaļa Latvijas iedzīvotāju pēdējā gada laikā ir izjutuši muguras vai spranda sāpes (36%), piedzīvojuši locītavu sāpes (31%) vai cīnījušies ar asinsspiediena problēmām (29%), liecina "Mana aptieka & Apotheka" pasūtītās aptaujas dati.

Muguras ...

Merļikins atvaira 30 metienus «Blue Jackets» uzvarā pār «Penguins»

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins sestdien atvairīja 30 metienus Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē un palīdzēja Kolumbusas "Blue Jackets" komandai izcīnīt uzvaru.

"Blue Jackets" mājās ar rezultātu 4:3 (1:0, 0:2, 2:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sēri...

Vai Latvijas seniori spēs sasniegt Skandināvijas uzplaukumu (+VIDEO)

Lai būtiski nepazeminātos dzīves kvalitāte, pensijai vajadzētu būt vismaz 70-80% apmērā no pirmspensijas ienākumiem.

Ikgadējais Mercer globālais pensiju indekss jau vairākus gadus pēc kārtas Nīderlandi un Dāniju ierindo starp valstīm ar labākajām pensij...



Komentāri