lv
A3K8yG5I2YuRgBybh8sdS5f7oFCwl70sywPciYtg
3377569

Pēc kritikas par sodiem tiesnešus apmācīs vērtēt lietas par noziegumiem pret valsti

Pēc kritikas par sodiem tiesnešus apmācīs vērtēt lietas par noziegumiem pret valsti
No Latvijas pēdējos gados aizbēguši vismaz pieci par spiegošanu apsūdzētie – tāda iespēja viņiem radusies pēc tam, kad tiesa lēmusi pret drošības naudu viņus atbrīvot no apcietinājuma. Kritika par tiesas lēmumiem attiecībā par noziegumiem pret valsti izskanējusi vairākkārt, īpaši pēc Krievijas īstenotās agresijas Ukrainā. Tiesnešiem ir jāredz ģeopolitiskais lauciņš, uzskata Augstākās tiesas priekšsēdētājs Aigars Strupišs, kurš pēc izskanējušajiem pārmetumiem rīkos semināru, kurā tiesneši apgūs, kā vērtēt šādas lietas.
LM iesniegusi apspriešanai grozījumus par ikmēneša piemaksu pie pensijas

Labklājības ministrija (LM) iesniegusi publiskai apspriešanai grozījumus Ministru kabineta noteikumos par ikmēneša piemaksu pie vecuma un invaliditātes pensijas.

Grozījumi paredz, ka piemaksu pārtrauks izmaksāt, ja vecuma vai invaliditātes pensijas saņē...

Studējošie par 2023.gada notikumu atzinuši izcīnītās atlaides Rīgā

Latvijas studējošie par 2023.gada notikumu izcēluši izcīnītās studējošo braukšanas maksas atlaides Rīgas sabiedriskajā transportā, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Studentu apvienībā (LSA).

LSA "Gada balva 2023" apbalvoti laureāti 16 nominācijās, tos nos...

SPRK:  Latvija sedz vairāk nekā 3/4 no elektroenerģijas vajadzībām (+VIDEO)

Liela daļa mājsaimniecību, kuras līgumus slēgušas laikā, kad cenas bija augstas, ir nofiksējušas šo cenu līmeni ilgākam periodam.

Elektroenerģijas tirdzniecības līgumos ietvertais elektroenerģijas cenu līmenis starp mājsaimniecībām un juridiskajiem liet...



Komentāri