lv
LLgjyyXEDEtmg73her1LVei8iorp5sbmdfdeKLUS
3363056

Solvita Āboltiņa stājas vēstnieces Nīderlandē amatā

Solvita Āboltiņa stājas vēstnieces Nīderlandē amatā

Latvijas vēstniece Solvita Āboltiņas (JV) trešdien iesniedza akreditācijas vēstuli Nīderlandes karalim Vilemam Aleksandram.

Akreditācijas ceremonijas laikā tikušas pārrunātas abu valstu politiskās un ekonomiskās attiecības, atzīmējot, ka Latvijai un Nīderlandei ir labas sadarbības perspektīvas moderno tehnoloģiju un atjaunīgās enerģijas jomās.

ĀM atzīmē, ka Latvija un Nīderlande ir līdzīgi domājošas valstis, cieši partneri Eiropas Savienībā un NATO. Tāpat abas valstis ir stingras likuma varas un tiesiskuma aizstāves, tām rūp starptautiskā tiesiskā kārtība.

ĀM akcentē, ka Eiropas un arī globālās drošības nodrošināšanai, patlaban izšķirīgi svarīgi ir turpināt sniegt visa veida atbalstu Ukrainai, kas cīnās ar Krievijas agresiju.

Sarunas laikā Āboltiņa augstu novērtējusi līdzšinējo sadarbību izglītības jomā, paužot gandarījumu par Latvijas studentu lielo interesi par mācībām Nīderlandes augstskolās.

Saeima pagarina NBS karavīru dalību ANO misijā Izraēlā

Saeima šodien pēc Ministru kabineta priekšlikuma pagarināja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīru dalību ANO starptautiskajā operācijā "United Nations Truce Supervision Organization" (UNTSO)" līdz 2026.gada 1.maijam.

NBS dalība ANO starptautiskajā oper...

Eksperts: Baltijas valstu aizsardzība maksās dārgi

Turpmākajos gados Baltijas valstu aizsardzība maksās dārgi un tām būs nepieciešams apjomīgs NATO sabiedroto atbalsts, trešdien Valsts kancelejas organizētajā diskusijā "Latvijas 20 gadi NATO un ES" uzsvēra Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas Dr...

Asociācija: banku pakalpojumi Latvijā ne vienmēr ir dārgākie Baltijā

Latvijā banku pakalpojumi ne vienmēr ir dārgākie Baltijā, pavēstīja Finanšu nozares asociācijas valdes loceklis Jānis Brazovskis.

Viņš skaidro, ka pēc nozares "kapitālā remonta" regulējums kļuva nesalīdzināmi stingrāks, kas valsts starptautiskajai konku...



Komentāri