lv
KKn7u1mMIA9yvPjI3b0aU2Q3IPbFGBRKoIzzYxKi
3345023

Seksuālā izglītība Saeimā: erekcija un slapji sapņi (+VIDEO)

Seksuālā izglītība Saeimā: erekcija un slapji sapņi (+VIDEO)

Par skolas partneriem kļūs aktīvisti no nevalstiskajām organizācijām, piemēram, "Papardes zieds".

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija Leilas Rasimas (Progresīvie) vadībā ķērusies pie svarīgas tēmas - par darbu pie bērna vecumam atbilstošas seksuālās un reproduktīvās veselības izglītības izstrādes.

Par jaunu pieeju izglītībai Seima deputātiem stāstīja Ieva Štokenberga Dr.psych., asociētā profesore, vadošā pētniece LU Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultāte.

Visaptveroša seksuālā izglītība ir uz mācību programmu balstīts mācīšanas un mācīšanās process par seksualitātes kognitīvajiem, emocionālajiem, fiziskajiem un sociālajiem aspektiem. Tās mērķis ir nodrošināt bērnus un jauniešus ar zināšanām, prasmēm, attieksmi un vērtībām, kas dos viņiem iespēju: rūpēties par savu veselību, labklājību un cieņu; veidot cieņpilnas sociālās un seksuālās attiecības; apzināties, kā viņu izvēle ietekmē viņu pašu un citu labklājību; izprast un nodrošināt savu tiesību aizsardzību visa mūža garumā.

Skolotājiem Latvijā jaunajā mācību gadā būs jāpapildina zināšanas par dzimumaudzināšanu:

-Tiešsaistes kurss moodle vidē (video, mācību materiāli, interaktīvi uzdevumi);

-Zināšanas par seksuālās izglītības pieejām, saturu, starptautiskām rekomendācijām un vadlīnijām.

Rezultātā, Štokenbergas kundze uzskata, viņiem būs "мienota izpratne par seksuālās izglītošanas mērķiem un saturu".

Izglītības satura atbalsta nodaļas vadītāja Liene Zeile uzskata par svarīgu "lai visām meitenēm būtu piekļuve pie higiēniskajiem ieliktnīšiem un citiem menstruāciju palīglīdzekļiem, tīrs ūdens un privātas tualetes telpas menstruāciju laikā". No otras puses, zēniem "erekcija, slapjie sapņi un citas seksuālas reakcijas ir normāla pubertātes perioda sastāvdaļa".

Par skolas partneriem kļūs aktīvisti no nevalstiskajām organizācijām, piemēram, "Papardes zieds". Apspriešanas laikā daži komisijas deputāti, piemēram, Linda Liepiņa ("Latvija pirmajā vietā") un Aleksandrs Kiršteins (deputāts, kurš nepieder pie frakcijām), pauda skepsi par jaunajiem raidījumiem, kurus plānots sākt no plkst. 4., nevis no 9. klases, kā tas bija agrāk. Komisijas priekšsēdētāja Leila Rasima ("Progresīvie") pateicās IZM pārstāvjiem par ieguldīto darbu un sacīja, ka pie šī jautājuma deputāti atgriezīsies maija beigās.

Leikpleisidā izcīnītā devītā vieta neliedz bobslejistam Cipulim tikt pie mazā kristāla globusa
Latvijas bobslejista Emīla Cipuļa pilotētais četrinieks ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu sestdien Leikplesidā Pasaules kausa pēdējā posmā izcīnīja devīto vietu, liecina organizatoru informācija.
Pirmo reizi uz SKS devusies baltkrievu astronaute

Pirmo reizi kosmosā devusies Baltkrievijas astronaute, kas kopā ar ASV astronauti un Krievijas kosmonautu ar kosmosa kuģi "Sojuz" sestdien devās uz Starptautisko Kosmosa staciju (SKS).

"Sojuz MS-25" pacēlās no Baikonuras kosmodroma Kazahstānā plkst.14.3...

Pētnieks Andžāns: Ir ļoti ticams, ka aiz uzbrukuma Krievijā stāv «Islāma valsts»
Ir ļoti ticams, ka aiz asiņainā uzbrukuma koncertzāles apmeklētājiem Krievijā slēpjas tā sauktā "Islāma valsts", jo ir virkne iemeslu, kas to padara reālu, sarunā ar Latvijas Televīziju norādīja Ģeopolitikas pētījumu centra direktors un Hārvarda Univer...


Komentāri