lv
xGTdrJD9cQYqJCWBpsR4WnN8d2eM660l25MygWbN
334287

Liepājā notiks Manfeldes un Kamparas grāmatu atvēršanas svētki

Liepājā notiks Manfeldes un Kamparas grāmatu atvēršanas svētki

Šodien plkst.18 Liepājas muzeja filiālē Kungu ielā 24 notiks Andras Manfeldes ceturtās dzeju grāmatas "Poēma ar mammu" un Intas Kamparas debijas krājuma "Svilpaunieces" atvēršanas svētki, aģentūru LETA informēja interjera muzeja "Hoijeres kundzes viesu nams" vadītāja Ieva Dzintare.

Abas literātes dalīsies pārdomās "vai viegli būt dzejniekam?" un ieskicēs nākotnes ieceres. Par muzikālo noskaņu rūpēsies mūziķis Viktors Boks.

Rakstniece Manfelde uzsver, ka grāmata "Poēma ar mammu" ir dzejas cikls, kas stāsta par viņas bērnību, kas pavadīta "Kalniešu" mājās netālu no Kuldīgas. Grāmatā ir atrodami ne tikai tādi svešvārdi un apvidvārdi, kā "kombikorms, kukunis, butele" un citi, bet arī tajā ietvertas atmiņas par dzimtas sievietēm.

"Manas bērnības notikumi, vai tas būtu ceļojums ar ķerru uz autoveikalu vai piena dzeršana no "spaņņa", šie bērnības pieredzējumi sakņojas mūsos visos un dzīves gaitā izaug tieši par tik lieliem un skaistiem kokiem, kur spēj nosēsties paradīzes putni," atzīst Manfelde.

Savukārt Kampara ir dzejniece, kas dzīvo starp "daudziem kokiem, plašiem klajumiem". Viņas dzeja ir kurzemnieciski tieša, bagātīgi piesātināta ar Kurzemes kolorīto rokrakstu, pauž izdevēji.

Kijiva: Līdz nākamajam Krievijas masīvajam raķešu triecienam atlikusi nedēļa

Krievija turpinās veikt masīvus raķešu uzbrukumus Ukrainai, bet nākamā šāda uzbrukuma sagatavošanai tai ir vajadzīga nedēļa, ceturtdien sacīja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes pārstāvis Andrijs Jusovs.

"Mūs mēģina salau...

Rišarlisona 2 vārti izsit Serbiju no sliedēm un nodrošina Brazīlijas uzvaru

Brazīlijas vīriešu futbola izlase ceturtdien Pasaules kausa finālturnīra G apakšgrupas spēlē ar rezultātu 2:0 (0:0) izcīnīja panākumu pār Serbijas valstsvienību.

Abus vārtus uzvarētāju rindās guva Rišarlisons.

Serbi nopelnīja pirmo brīdinājumu jau spēle...

Uz Valmieras šosejas pie Murjāņiem joprojām bloķēta satiksme

Pēc vakar vakarā notikušās avārijas uz Valmieras šosejas pie Murjāņiem joprojām ir bloķēta satiksme, informēja "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Patlaban nav zināms, kad satiksme tur tiks atjaunota.

LVC aicina autobraucējus izmantot alternatīvus maršrutus, ...



Komentāri