lv
4lI8qMqxOKCgCAQlL8GCEAjFnUf9yucTOfHv2DXA
3336004

Zemnieku Saeima: steidzami nepieciešami nākamie lēmumi

Zemnieku Saeima: steidzami nepieciešami nākamie lēmumi

Latvijas zemnieki cer arī uz graudu tranzīta apturēšanu.

Eiropas Komisija 22.martā lēma par ievedmuitas tarifa piemērošanu no Krievijas un Baltkrievijas importētiem graudaugiem. Biedrība "Zemnieku Saeima" atzinīgi vērtē pieņemto lēmumu, taču uzskata, ka vēl arvien gan Latvijas, gan kopējā Eiropas Savienības nostāja pret Krievijas un Baltkrievijas preču importu nav pietiekami stingra, jo noteiktie ievedmuitas tarifi neaptur graudu tranzītu cauri Eiropas Savienībai uz citām valstīm.

Biedrības "Zemnieku Saeima" valdes priekšsēdētāja vietniece Maira Dzelzkalēja-Burmistre uzsver: "Esam gandarīti par Eiropas Komisijas lēmumu piemērot augstu ievedmuitas tarifu no Krievijas un Baltkrievijas importētajiem graudiem. Redzam, ka de facto tas ir graudaugu importa aizliegums Eiropā, jo augstais tarifs padara graudu ievešanu no agresorvalstīm maksimāli neizdevīgu. Tas ir nozīmīgs lēmums, kas palīdzēs Ukrainai. Sakām paldies katram, kas aktīvi strādājis, lai to panāktu, sevišķi Eiropas Komisijas viceprezidentam, tirdzniecības komisāram Valdim Dombrovskim. Tomēr ir jāturpina strādāt, lai ne tikai sūtītu signālus, bet arī ietekmētu Krievijas un Baltkrievijas ekonomiku. Ir steidzami nepieciešami nākamie izlēmīgie lēmumi. Eiropas Savienībai jāturpina darbs gan, lai ieviestu līdzīgus tarifus citām pārtikas precēm no Krievijas un Baltkrievijas, gan, lai rastu risinājumus krievu un baltkrievu graudu tranzīta apturēšanai caur Eiropas Savienību."

Tūlītējs Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu importa aizliegums bija viena no 5.martā notikušajā lauksaimnieku protestā izteiktajām prasībām. Šī prasība ietver arī pārtikas un lopbarības tranzīta apturēšanu no Krievijas un Baltkrievijas.

Krievijas/Baltkrievijas produktu apriti ES ierobežos, ieviešot importa tarifus

Eiropas Komisija (EK) nolēmusi ierobežot Krievijas un Baltkrievijas lauksaimniecības produktu apriti Eiropas Savienības (ES) iekšējā tirgū, ieviešot ļoti augstus importa tarifus Krievijas graudiem, eļļassēklām un noteiktiem lopbarības produktiem, piekt...

Ostapenko uzvara Maiami «WTA 1000» sērijas turnīra otrajā kārtā

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko ceturtdien Maiami "WTA 1000" sērijas turnīru vienspēļu sacensības uzsāka ar uzvaru.

Ostapenko, kura WTA rangā ieņem desmito vietu un turnīrā izsēta ar devīto numuru, ar 7-6 (7:3), 6-4 pārspēja kvalifikāciju pārvarējušo...

Siliņa ES valstu līderus mudina iekļaut mangāna rūdu sankcijās pret Krieviju

Latvijas Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) ceturtdien Briselē notiekošajā Eiropadomes sanāksmē mudināja Eiropas Savienības (ES) līderus iekļaut mangāna rūdu pret Krieviju vērsto ES sankciju sarakstā.

Siliņa tviterī raksta, ka sanāksmē uzsvērusi Latv...



Komentāri