lv
GGMssa1yLUijIvqSyskCMT4B2Xsoh24uQTziHfKs
3324634

Rīgā vairākās vietās notiks pavasara saulgriežu sagaidīšana

Rīgā vairākās vietās notiks pavasara saulgriežu sagaidīšana

Rīgā šorīt no plkst.6 līdz plkst.8 trīs vietās notiks pavasara saulgriežu sagaidīšana, aģentūru LETA informēja Kultūras un tautas mākslas centrā "Ritums".

Arkādijas parkā kopā ar Latvijas Folkloras biedrību un folkloras kopām notiks gan gavilēšana, gan mutes mazgāšana Mārupītē, gan šūpoļu kāršana un šūpošanās.

Lucavsalā pie Ledus lāču peldvietas kopā ar Jasjukeviču ģimeni un tradīciju kopu "Radi" notiks dažādi rituāli - uguns iedegšana, mutes mazgāšana Daugavā, putnu dzīšana un ripas spēle.

Zaķusalas Austrumu galā aiz televīzijas torņa kopā ar folkloras kopu "Grodi" un ģimeņu folkloras studiju "Garataka" būs iespējams mest šautras, kā arī šūpoties šūpolēs ar skatu pret Daugavu.

Prognozētā saules uzlēkšana šodien ir plkst.6.25, kad arī diena kļūst garāka par nakti. Pavasara saulgrieži jeb Lielā diena ir viens no četriem nozīmīgākajiem punktiem kalendārajā gadā - šajā dienā aizveras vārti ziemai. Šī diena ir spēka pilna un katrs to var izjust, piedzīvot, izejot dabā un veicot rituālus kopā ar sev tuviem cilvēkiem.

Dalība rituālos būs bezmaksas.

Sācies astronomiskais pavasaris

Trešdien plkst.5.06 bija ekvinokcija un Zemes ziemeļu puslodē iestājās astronomiskais pavasaris, liecina "timeanddate.com" dati.

Pavasara ekvinokcija ir laika moments, kad Saules diska centrs šķērso debess ekvatoru un nonāk debess ziemeļu puslodē.

Saska...

Somija atkal atzīta par pasaules laimīgāko valsti. Un Latvija?

Somija septīto gadu pēc kārtas atzīta par pasaules laimīgāko valsti, liecina trešdien publicētais ikgadējais ANO "Ziņojums par pasaules laimi".

Pirmajā desmitniekā atrodas arī pārējās Ziemeļvalstis - Dānija, Islande, Norvēģija un Zviedrija.

Par visnelai...

Sevastova sarāvusi ceļgala krusteniskās saites

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova martā Ostinas "WTA 250" turnīrā sarāvusi kreisā ceļgala krusteniskās saites, otrdien vietnē "Instagram" pavēstīja sportiste.

Marta sākumā Sevastova, kura WTA rangā ierindojas 380.pozīcijā, Ostinas turnīrā ceturtda...



Komentāri