lv
ZVH5yZ81gdyq0ucYLEyDLCHtlYR3nvxKw76HiNcL
3321476

Zemessargi varēs iesaistīties Valsts aizsardzības dienesta karavīru apmācīšanā

Zemessargi varēs iesaistīties Valsts aizsardzības dienesta karavīru apmācīšanā

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Zemessardzes likumā, kas paredz Zemessardzes uzdevumus iesaistīties Valsts aizsardzības dienesta karavīru apmācīšanā.

Patlaban Zemessardzes likums nesatur regulējumu attiecībā uz gadījumiem, kad Zemessardzē uzņemto pilsoni iesauc Valsts aizsardzības militārajā dienestā, kas var rast nenoteiktību attiecībā uz šādas situāciju risināšanu gan Latvijas pilsoņu, gan Zemessardzes vienību vidū.

Ņemot vērā minēto valdības atbalstītās izmaiņas paredz, ka Valsts aizsardzības dienesta pildīšanas laikā zemessargu no dienesta neizslēdz, bet to aptur.

Tāpat ar likumprojektu tiktu noteikts zemessardzes uzdevums sniegt atbalstu Kalpaka skolai izglītības programmas profesionālās daļas, piemēram ierindas mācība, ieroču un šaušanas apmācība, karavīra zināšanu pamatapmācībā, lauka kaujas iemaņas, praktiskajā apguvē. Vienlaikus likumprojekts paredz tiesības zemessargam pildot šos pienākumus valkāt karavīra formas tērpu.

Valdība atbalsta karavīru dalības pagarināšanu ANO misijā Izraēlā

Ministru kabinets otrdien atbalstīja Nacionālo bruņoto spēku karavīru dalības pagarināšanu ANO starptautiskajā operācijā "United Nations Truce Supervision Organization" (UNTSO)" līdz 2026.gada 1.maijam.

Pēc Ministru kabineta apstiprinājuma par lēmumpro...

Jābūt nedaudz trakam vai ar ziloņa ādu. Pret tiesnešiem bērnu sportā vērš agresiju un pazemo
Sporta mazohisti ir pirmais salīdzinājums, kas iešaujas prātā, domājot par tiesnešiem. Normālā situācijā tā nevajadzētu būt, tomēr sporta tiesnesis ir profesija, kur teju katrā spēlē kāds tevi uzskata par ienaidnieku. Pazemojoša un agresīva attieksme&n...
2ANNAS programma «fokusējas uz LGBTQ+ kopienas un filmdaru stāstiem» (+VIDEO)

Skatītājiem tiek piedāvāta tēma "Komunisma sabrukums caur geju pornogrāfijas acīm".

No 5. līdz 11. aprīlim norisināsies 28. Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls 2ANNAS, viens no nozīmīgākajiem šāda veida festivāliem Baltijā. Šogad festivāla galvenā t...



Komentāri