lv
P8MnAKKvjwxaRTNBbMDGav5uQoXsq2a84UZNClCb
3304819

Latvijas bizness saņems vairāk nekā 400 000 eiro, lai eksportēt uz Norvēģiju

Latvijas bizness saņems vairāk nekā 400 000 eiro, lai eksportēt uz Norvēģiju

2023. gadā Latvijas un Norvēģijas Divpusējās sadarbības fonda aktivitātēs piedalījušies 60 uzņēmēji.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) aicina Latvijas uzņēmējus pieteikties Norvēģijas finanšu instrumenta Divpusējā sadarbības fonda iniciatīvām, kas palīdzēs stiprināt Latvijas un Norvēģijas sadarbību un dibināt kontaktus ar uzņēmumiem, pētniecības organizācijām un citām iestādēm Norvēģijā.

“Latvijas un Norvēģijas uzņēmēju sadarbības veicināšanai “zaļo” inovāciju, dzīves kvalitāti atbalstošu tehnoloģiju jomā, kā arī informācijas un komunikāciju tehnoloģiju jomā 2024. gadā ir pieejami 418 tūkstoši eiro. šis finansējums uzņēmējiem jau šajā gadā ļaus piedalīties kopumā astoņās aktivitātēs Norvēģijā, Latvijā un arī Bulgārijā. Šobrīd atvērta pieteikšanās jau pirmajām divām aktivitātēm – dalībai kontaktbiržā Tronheimā un konferencē “HavEXPO” Bergenā,” saka LIAA direktora pienākumu izpildītāja Iveta Strupkāja.

Pieejamais atbalsts uzņēmumiem vienai iniciatīvai ir 20 000 eiro, savukārt maksimālais atbalsts vienam uzņēmuma pārstāvim var būt līdz 2000 eiro, kas paredzēts pasākumu dalības maksas, informācijas izvietošanas maksas, kā arī komandējuma izmaksu segšanai. Iniciatīvas ietvaros atbalsts tiek sniegts vienam komersanta pārstāvim.

2023. gadā Latvijas un Norvēģijas Divpusējās sadarbības fonda aktivitātēs piedalījušies 60 uzņēmēji, iegūstot kopumā 367 jaunus kontaktus un 94 jaunus biznesa kontaktus potenciālai sadarbībai.

2024. gadā plānotas astoņas iniciatīvas:

-Kontaktbirža Tronheimā 10. un 11. aprīlī Tronheimā, Norvēģijā.

-Dalība “HavEXPO” konferencē Bergenā, Norvēģijā no 6. līdz 8. maijam.

-“Green Deal Conference” Bulgārijā 4. un 5. jūnijā. Organizē “Innovation Norway”.

-Norvēģijas akvakultūras industrijas pārstāvju vizīte septembrī Latvijā.

-“Oslo Innovation Week” septembrī Oslo, Norvēģija.

-Norvēģijas pētniecības institūciju un uzņēmumu vizīte oktobrī Latvijā.

-“OTD Bergen” 16. un 17. oktobrī Bergenā, Norvēģijā.

-“Spaceport conference” 12. un 13. novembrī Oslo, Norvēģijā.

Arī zirgam ir savs garastāvoklis. Jātnieks Neretnieks rod saskaņu ar miljona vērtu partneri
Kristaps Neretnieks ir vienīgais latviešu jātnieks, kurš pēc valsts neatkarības atgūšanas piedalījies olimpiskajās spēlēs, Tokijā izcīnot 23. vietu vienā no pasaulē dārgākajiem sporta veidiem. Limbažnieks ir arī viens no nedaudzajiem Latvijas sportisti...
VDD sācis kriminālprocesu par Ždanokas iespējamo sadarbību ar KF specdienestiem

Valsts drošības dienests (VDD) sācis kriminālprocesu pret Eiropas Parlamenta deputāti Tatjanu Ždanoku (LKS) par iespējamo sadarbību ar Krievijas specdienestiem.

Janvāra beigās dienests presei paziņoja, ka izvērtēs informāciju par Ždanokas iespējamo sada...

Kad fantāzija ir svarīgāka par zināšanām: kas kopīgs māksliniekam Ivaram Mailītim ar Albertu Einšteinu
Mākslinieku Ivaru Mailīti ļoti grūti ierobežot kādā noteiktā žanrā, jo viņš kopš pagājušā gadsimta 80. gadiem bijis celmlauzis Latvijas mākslā, guvis pasaules mēroga ievērību gan avangarda mākslas projektos, Latvijā attīstījis performances un instalāci...


Komentāri