lv
xc0vDuuQ6WWq9jcFR7NWtM3a8nwHwIdakqvxKY2Y
3296615

Latvija neatzīst Krievijas prezidenta "vēlēšanu" rīkošanu Moldovā un Gruzijā

Latvija neatzīst Krievijas prezidenta "vēlēšanu" rīkošanu Moldovā un Gruzijā

Latvija neatzīst Krievijas prezidenta "vēlēšanu" nelikumīgo rīkošanu un to rezultātus Moldovas Pārdņestras reģionā un Gruzijas reģionos - Abhāzijā un Dienvidosetijā, pavēstīja Ārlietu ministrijā.

Ministrijā norāda, ka Latvija nosoda Krievijas prezidenta "vēlēšanu" rīkošanu Moldovas Pārdņestras reģionā, kā arī Gruzijas reģionos - Abhāzijā un Dienvidosetijā, kas atrodas Krievijas bruņoto spēku pagaidu okupācijā, un neatzīs minēto "vēlēšanu" rezultātus šajos reģionos.

Latvija nosoda Krievijas īstenotās patvaļīgās un pretlikumīgās darbības Moldovas Pārdņestras reģionā. Latvija arī uzsver, ka Gruzijas Abhāzijas un Dienvidosetijas reģionu okupācijas turpināšana ir Krievijas īstenots starptautisko tiesību, Eiropas drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) un pašas Maskavas iepriekš uzņemto starptautisko saistību rupjš pārkāpums.

Latvija atkārtoti pauž visstingrāko atbalstu Moldovas un Gruzijas suverenitātei un teritoriālajai vienotībai to starptautiski atzītajās robežās.

Latvija jau iepriekš ir paudusi stingru nosodījumu Krievijas prezidenta "vēlēšanu" nelikumīgajai organizēšanai Krievijas uz laiku okupētajās un nelikumīgi anektētajās Ukrainas teritorijās.

JVLMA saņem jaunus iesniegumus par iespējamu pasniedzēju seksuālo uzmākšanos

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija (JVLMA) saņēmusi jaunus iesniegumus par iespējamu tās pasniedzēju seksuālu uzmākšanos studentēm, ceturtdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Līdz šim disciplinārsods piemērots vie...

Caur cilvēku acīm noķert pilsētas dvēseli – fotoizstādē iemūžināti 40 gadi Itālijā
Ik gadu Latvijas Mākslas akadēmijā ar izstādi viesojas kāds ārzemju mākslinieks. Šoreiz tas ir fotogrāfs Džons Rendolfs Pepers, kurš savos darbos atklāj Itāliju un itāļus, kas iemūžināti 40 gadu laikā. Tāds ir arī izstādes nosaukums "40 gadi Itālijā: 1...
Latvijas banku peļņa pērn teju divkāršojusies

Latvijas banku sektors pērn strādāja ar peļņu 622,215 miljonu eiro apmērā, kas ir teju divas reizes vairāk nekā banku peļņa 2022.gadā, liecina Latvijas Bankas publiskotie dati.

Banku procentu ienākumi 2023.gadā veidoja 1,32 miljardus eiro, kas ir 2,1 re...



Komentāri