lv
6GjylawgIKG2lOzjDALMrmOYkRj7NLjwIso88kgn
3295749

KM: Laikmetīgās mākslas muzejs Rīgā tiks atvērts 2025. gadā (+VIDEO)

KM: Laikmetīgās mākslas muzejs Rīgā tiks atvērts 2025. gadā (+VIDEO)

Perspektīvā objekta atrašanās vieta vēl nav noteikta.

Kultūras ministrijas izveidotā darba grupa vienojusies līdz š.g. 1. jūnijam pabeigt un iesniegt Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja juridisko un finanšu modeli, paredzot tā saturisko darbību uzsākt jau 2025. gadā.

LLMM izveide ilgstoši ir bijusi KM prioritāšu lokā. Darba grupa dažādos sastāvos ir analizējusi priekšlikumus, kas skar LLMM būvniecības ieceres realizācijas iespējas, tostarp izvērtējot iespējas piesaistīt ārvalstu finanšu instrumentu, valsts budžeta programmu finansējumu vai Eiropas Savienības politikas programmu finansējumu.

Iepriekš muzeju plānots būvēt zemes gabalā Skanstes apkaimē starp Skanstes, Pulkveža Brieža, Hanzas un Sporta ielu. Apbūves platība būs seši tūkstoši kvadrātmetru, ēkas platība būs aptuveni desmit tūkstoši kvadrātmetru četros stāvos. Muzejā iecerēts izveidot lielāko izstāžu zāli Baltijā. Vēl muzejā paredzēta auditorija ar 200 vietām, bibliotēka un lasītava, mākslas augstskolu studentu laboratorija un kafejnīca.

Laikmetīgās mākslas muzeju pilnībā par privātu naudu – 30 miljoniem eiro – 2015. gadā apņēmās celt „ABLV Bank” labdarības fonds un Teterevu fonds. Līdz ar bankas pašlikvidēšanos apturēts arī muzeja projekts.

Ragu meklētāju sarunas aizbaida jūras ērgļus no ligzdas Durbē

Ragu meklētāju sarunas aizbaidījušas jūras ērgļus no videotiešsaistē skatāmās ligzdas Durbē, apstiprināja Latvijas Dabas fonda (LDF) padomes loceklis, ornitologs Jānis Ķuze.

Viņš informē, ka vakar pie Durbes jūras ērgļu ligzdas bija dzirdama cilvēku ska...

Iestājas par to, lai visiem pensiju saņēmējiem tiktu pārskatīts pensijas apmērs

Nepieciešams virzīties uz "bāzes pensijas" noteikšanu visiem vecuma pensijas saņēmējiem - līdzīgi kā tas jau ir gan Igaunijā, gan Lietuvā.

Labklājības ministrs Uldis Augulis un Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājs ticies ar Latvijas P...

Janvārī tūristu mītnēs bijis par 6,4% vairāk viesu nekā pirms gada

Janvārī Latvijas tūristu mītnēs apkalpoti 127 900 ārvalstu un vietējo viesu, kas ir par 6,4% vairāk nekā 2023.gada janvārī, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Viesi tūristu mītnēs pavadīja 217 600 nakšu, kas ir par 0,3% vairāk, salīdzinot ar ...



Komentāri