lv
T3fNnJRGVrRG2SHoCqkqyt3Rg6H5nziVVWYcsz2a
3291622

Demontēs tirdzniecības centra «Minska» izkārtni

Demontēs tirdzniecības centra «Minska» izkārtni

Rīgas vicemērs saņēmis apstiprinājumu no tirdzniecības centra "Minska" nomnieka un attīstītāja SIA "Apex Investments", ka no 14.marta sāksies centra galvenās izkārtnes "Minska" demontāžas darbi, aģentūru LETA informēja vicemēra padomniece Elīna Bērziņa.

Vicemērs bija vērsies pie viena no tirdzniecības centra "Minska" nomniekiem- SIA "Apex Investments" ar aicinājumu mainīt šī centra galveno izkārtni atbilstoši šā brīža ģeopolitiskajai situācijai, stiprināt Rīgas pilsētvidi nacionālajās vērtībās.

Vicemērs norāda, ka aicinās arī citas juridiskās personas - īpašnieku SIA "AMG" un nomnieku SIA "MARIV" sekot līdzi SIA "Apex Investments" un veikt pārējo uzrakstu "Minska" un "Minskas centrs" demontāžu no ēkas, kā arī piedalīties paša tirdzniecības centra nosaukuma maiņā.

Demontāžas darbi varētu ilgt līdz šī gada 18.martam.

Bērziņa atgādina, ka pašvaldība šogad pieņēmusi lēmumu par vairāku ielu nosaukumu pārdēvēšanu, lai Rīgas pilsētā nebūtu ielu nosaukumi, kas būtu saistāmi ar Krieviju. Piemēram, tika nolemts pārsaukt Maskavas ielu par Latgales ielu un Lastādijas ielu, Puškina ielu par latviešu valodnieka Kārļa Mīlenbaha ielu, Turgeņeva ielu par latviešu gleznotāja Vilhelma Purvīša ielu, Ļermontova ielu par latviešu dzejnieka Viļa Plūdoņa ielu, Gogoļa ielu par latviešu žurnālistes, izdevējas un sabiedriskās darbinieces Emīlijas Benjamiņas ielu, Lomonosova ielu par Valērijas Seiles ielu, kas bija pirmā sieviete Latvijas valdībā - izglītības ministra biedre, Latgales latviešu kongresa rīkotāja, Latgales zemes padomes sekretāre, Tautas Padomes locekle un Satversme sapulces deputāte.

Tāpat pārdēvēta Tipogrāfijas iela par Augusta Spariņa ielu - militārista (lidotāja) vārdā, kas piedalījies Bermonta armijas izdzīšanā no Pārdaugavas, dzimis un dzīvojis Torņakalnā un bijis Lāčplēša ordeņa kavalieris. Bijusī Latgales iela pārdēvēta par Jāņa Klīdzēja ielu, kurš bija ievērojams latviešu rakstnieks un dzejnieks no Latgales.

Pensionāru federācija atbalsta visa pensijas apmēra indeksāciju

Latvijas Pensionāru federācija atbalsta ieceri indeksēt visu pensijas apmēru, ievērojot inflāciju un algu indeksu valstī, aģentūrai LETA sacīja federācijas priekšsēdētājas vietniece Vija Brikmane.

Šodien notika domes sēde, kurā piedalījies ar labklājība...

Protestēs pret vēlēšanām Krievijā

Pasākuma norises vietā ikviens aicināts ierasties ar Latvijas un Ukrainas karogiem, plakātiem un simboliku.

Svētdien, 17.martā, plkst.10 parkā iepretim Krievijas vēstniecības ēkai Rīgā, Ukrainas neatkarības ielā 2, sāksies protesta akcija, lai nosodītu ...

Salacgrīvas tilta pārbūves iepirkumā saņemti divi piedāvājumi

Salacgrīvas tilta pārbūves iepirkumā saņemti divi pretendentu finanšu piedāvājumi, liecina informācija Elektronisko iepirkumu sistēmā.

VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) iepirkuma finanšu piedāvājumu apkopojums liecina, ka viens no pretendentiem ir piegā...



Komentāri