lv
R88qRiGAqErevXJblXCxFEntT4Iz3J8tRe9UtHNR
3252489

«Vai drīkst Daugavpili saukt par Daugavpils tautas republiku?» (+VIDEO)

«Vai drīkst Daugavpili saukt par Daugavpils tautas republiku?» (+VIDEO)

Mediju projektu finansēšanu no Sabiedrības integrācijas fonda līdzekļiem kritizējuši Saeimas deputāti.

Izrādījās, ka daudzi Latvijas parlamenta deputāti ir neapmierināti ar to, kā mediji atspoguļo mūsu sociālpolitisko situāciju. "Mēs Mediju politikas apakškomisijā kā par vienu no mērķiem runājām par to, kas arī stratēģiskajos dokumentos minēts, – par vienotas informatīvās telpas veidošanu, par mediju latviskošanu", - pauž Artūrs Butāns (Nacionāla Apvienībā).

-Vai Latvijā drīkst Daugavpili saukt par Daugavpils tautas republiku? To neteica ne Rosļikovs, ne Ušakovs, ne kāds cits, to teica “Re:Baltica” žurnāliste, šajā finansētajā “Šķelšanās” sērijā nosaucot Daugavpili par Daugavpils tautas republiku. Jūs teiksiet: “Artūr, nu beidz, ko tu piesienies! Tas jau varbūt tāds jociņš.” Es atvainojos – mēs jokosim par teritoriālo nedalāmību šobrīd kara apstākļos?! Latgalē, kas robežojas ar Krieviju, šobrīd, kad ir asiņains karš, kad mēs zinām, kas ir Kremļa režīms un kādi ir arī iekšējās drošības riski Latgalē.

Mēs par valsts naudu apmaksājam šādu saturu, lai pēc tam televīzijā un citur rādītu, ka tas ir pieļaujami, jo es neesmu dzirdējis, ka būtu kaut kāda reakcija bijusi no atbildīgajām iestādēm un pret šo žurnālistu būtu kaut kāda vēršanās. Līdz ar to ir precedents, durvis ir vaļā, tagad arī nākamie acīmredzot aktīvisti drīkstēs saukt Daugavpili par Daugavpils tautas republiku.

"Es aicinu iepazīties ar Krimināllikuma 77., 80. pantu, kas skaidri norāda, ka par šādu rīcību, kas apdraud vai apšauba Latvijas teritoriālo neaizskaramību, draud kriminālatbildība un cietumsods. Līdz ar to es aicinātu... es neaicinu, ka mums ir jāliek kāds cietumā, bet es aicinu, lai mēs ievērotu, ka ir “Viens likums – viena taisnība visiem”. Un žurnālisti nav izņēmums", - tā Butāns.

-Vai SIF darbojas sabiedrības interesēs? Es ļoti to apšaubu, - teica deputāte Linda Liepiņa no frakcijas "Latvija Pirmajā Vietā".

Porziņģa 24 punkti neglābj «Celtics» no zaudējuma «Cavaliers» vienībai
Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis otrdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā guva 24 punktus, taču viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics" vienība viesos ar 104:105 (33:25, 22:20, 32:26, 17:34) piekāpās Klīvlendas "Cavaliers" komandai.
Vienojas pārdalīt 663 miljonus eiro no ES fondiem

Eiropas Savienības (ES) fondu tematiskās komiteja atbalstījusi rosināto finanšu investīciju pārdali 662,8 miljonu eiro apmērā, saglabājot katras ministrijas kopējā investīciju portfeļa apjomu, tādējādi novēršot iepriekš izskanējušos fondu finansējuma r...

ASV vēstnieks: Latvija var paļauties uz noturīgu partnerību ar ASV
"Es nevaru iedziļināties katrā hipotēzē, kas notiktu, ja iebruktu kāds karaspēks vai piepildītos kāds scenārijs, bet tas, pie kā mēs strādājam, ir būt drošiem, ka mēs esam gatavi aizstāvēt, kā prezidents Džo Baidens teica, katru NATO teritorijas collu ...


Komentāri