lv
7dtYDrj86XZnHUtJZmpWiE7os8ZMuE5a35y1pg2Z
3249954

No 8.marta aizliedz ievest noteiktus produktus no Krievijas un Baltkrievijas

No 8.marta aizliedz ievest noteiktus produktus no Krievijas un Baltkrievijas

Latvija kā Krievijas robežvalsts cenšas panākt iespējami ātrāku ekonomisko saišu saraušanu ar agresorvalsti.

Ievērojot grozījumus "Lauksaimniecības un lauku attīstības likumā", kurus Valsts prezidents 2024.gada 23.februārī izsludināja un kuri stāsies spēkā 2024.gada 8.martā, valdība otrdien, 5.martā, apstiprinājusi Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotos Ministru kabineta noteikumus, nosakot ievešanai (importēšanai) Latvijā aizliegtus lauksaimniecības un lopbarības produktus no Krievijas un Baltkrievijas, kā arī no citām trešajām valstīm, ja attiecīgie produkti ir Krievijas vai Baltkrievijas izcelsmes.

Latvija kā Krievijas robežvalsts cenšas panākt iespējami ātrāku ekonomisko saišu saraušanu ar agresorvalsti, un šī Latvijas iniciatīva aizliegt lauksaimniecības un lopbarības produktu ievešanu (importu) no Krievijas un Baltkrievijas, kā arī no citām trešajām valstīm, ja attiecīgie produkti ir Krievijas vai Baltkrievijas s izcelsmes, ir papildu elements kopējai ES sankciju politikai.

Ievērojot iepriekš minēto, ir pieņemti lēmumi, kas atspoguļo Latvijas valsts kopējās vērtības, neskarot tās attīstību. Ievešanas (importēšanas) aizliegums attiecas uz:

• visiem dārzeņiem

• visiem augļiem, ogām un riekstiem

• visiem graudaugiem

• lopbarības izejvielām un gatavo lopbarību

ZM iepazīstinājusi valdību arī ar informatīvo ziņojumu par Krievijas lauksaimniecības un pārtikas produktu importu Eiropas Savienībā (ES), īpaši Latvijā. Informatīvajā ziņojumā ZM informē par paveiktajiem pasākumiem un rosina ieviest pasākumus, tostarp ES līmenī, importa no Krievijas izbeigšanai.

Pašmāju hokejs augstākajā līmenī centrējas Rīgā, reģionos vairāk cer uz pirmās līgas atjaunošanu
Latvijas hokejs lepojas ar vīriešu nacionālo izlasi, kas veidota gluži kā puzle ar gabaliņiem jeb spēlētājiem no visas valsts. Taču vietējā hokeja augstākajā līmenī visas komandas, izņemot vienu, bāzējas tikai Rīgā. Lai arī ārpus galvaspilsētas ir 12 l...
Militārie rezervisti saņems 41,75 eiro par vienu apmācības dienu (+VIDEO)

NBS aicina pilsoņus bez militārām iemaņām.

Katra Latvijas pilsoņa pienākums ir aizstāvēt valsts neatkarību, brīvību un demokrātisko valsts iekārtu, pauž portāls klustikaravirs.lv.

2024. gada rezervistu militārās pamatapmācības kursam var pieteikties līd...

Februāris Latvijā bijis krietni siltāks un mitrāks par normu

Pagājušais mēnesis Latvijā bija 3,7 grādus siltāks nekā ierasts, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Februāra vidējā gaisa temperatūra valstī sasniedza +0,6 grādus, un tas bija siltākais ziemas mēnesis kopš...



Komentāri