lv
NboIJNSDeSIiRCTz4hIdEAXGb5NhMGIR3Hnb9Gs4
3229541

Latviešu diasporas skolu atbalstam sadalīs 104 580 eiro

Latviešu diasporas skolu atbalstam sadalīs 104 580 eiro

Eiropas Latviešu apvienība (ELA) un Latviešu valodas aģentūra (LVA) ir izsludinājusi konkursu, kurā sadalīs 104 580 eiro atbalstu latviešu diasporas skolām Eiropā, aģentūru LETA informēja ELA pārstāve Kristīne Tjarve.

Finansējumam 2024.gadam var pieteikties latviešu diasporas skolas, kuras darbojas Eiropā vai tās kaimiņreģiona valstīs ārpus Latvijas un kuras atbilst finansējuma saņēmēju atlases kritērijiem. Pieteikumus var iesniegt līdz 17.martam, savukārt 4.martā notiks informatīvi skaidrojošs seminārs.

Finansējumu Eiropas skolu atbalstam piešķir LVA no Izglītības un zinātnes ministrijas budžeta programmas "Valsts valodas politika un pārvalde". Finansējuma periods ir no 1.janvāra līdz 31.decembrim. Pieteikumi finansējumam tiek pieņemti līdz 2024.gada 17.martam.

ELA ir Latvijā reģistrēta biedrība, kas apvieno diasporas organizācijas Eiropā un tās kaimiņreģionā, nolūkā stiprināt to savstarpējo sadarbību un saikni ar Latviju, kā arī vienīgā diasporas pārstāvības organizācija Latvijā, kas veido divvirzienu tiltu starp Latviju un aptuveni 350 000 ārpus Latvijas dzīvojošajiem Latvijas piederīgajiem.

Rastorgujevam sestā vieta Pasaules kausa posmā biatlonā individuālajā distancē

Latvijas sportists Andrejs Rastorgujevs piektdien Norvēģijā Pasaules kausa biatlonā astotajā posmā ieņēma sesto vietu 20 kilometru individuālajā distancē, Renārs Birkentāls izcīnīja 45.vietu, bet Edgars Mise - 69.vietu.

Uzvaru izcīnīja norvēģis Sturla H...

LU rektora amatā ievēlē ekonomikas fakultātes dekānu Bērziņu

Latvijas Universitātes (LU) rektora amatā piektdien tika ievēlēts līdzšinējais LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes dekāns Gundars Bērziņš.

Jaunais rektors ievēlēts vēlēšanu otrajā kārtā, saņemot 106 balsis par un 78 balsis pret. Pirmajā vēlēšan...

Jau rudenī dārgāko recepšu zāļu cena varētu būt par 15-20% zemāka

Rudenī dārgāko recepšu zāļu cena varētu samazināties par 15-20%, aģentūra LETA noskaidroja Veselības ministrijā (VM).

Turpinot sākto darbu pie zāļu pieejamības veicināšanas Latvijas iedzīvotājiem, ministrija ir izstrādājusi priekšlikumus jaunam zāļu cen...



Komentāri