lv
u0HXBRx2LEv4MJfIVKmUofMF9WZ36KAFq39Whf87
322137

Svētdien Doma laukumā iedegs Ziemassvētku egli

Svētdien Doma laukumā iedegs Ziemassvētku egli

Pirmajā adventē, svētdien, 27.novembrī, plkst.17 Doma laukumā tiks iedegta Rīgas galvenā Ziemassvētku egle un atklāts Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Vienlaikus iedegsies arī svētku egle Rātslaukumā.

Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņā varēs iegādāties ne tikvien dažādu amatnieku, mājražotāju un rokdarbnieku sarūpēto produkciju, bet nedēļas nogalēs baudīt arī dažādus muzikālus priekšnesumus.

Svētdien plkst.14 un 16 adventes ieskaņas koncertā no Rātsnama balkona pasaulē atzītu komponistu skaņdarbus izpildīs muzikālā apvienība "TrombonsLV".

Plkst.15 un 16 ar muzikālu performanci Vērmanes dārzā klausītājus iepriecinās diksilenda grupa "Sunny Groove Dixie" un soliste Marta Monta Zūdiņa.

Plkst.17 koncertzālē "Ave Sol" uzstāsies Rīgas vokālā džeza grupa "Assambly singers" un Latvijas Mākslas akadēmijas jauktais koris "Senais kalns", bet plkst.19 Pirmās adventes koncerts ar orķestra "Rīga" un solistes Marlēnas Keinas uzstāšanos izskanēs Rīgas Domā.

Plkst.19 svētku koncertā Kultūras centrā "Mazā ģilde" muzicēs ģitāristi Gints Smukais un Rihards Lībietis.

Zelenskis ANO Drošības padomē apsūdz Krieviju noziegumos pret cilvēci

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis trešdien apsūdzēja Krieviju noziegumos pret cilvēci, ar video zvana starpniecību uzrunājot ANO Drošības padomes ārkārtas sēdi, kas tika sasaukta pēc Krievijas raķešu triecieniem Ukrainas enerģētikas infrastruktū...

Eiropas aizsardzību nosaka arī Salacgrīvas nēģiem
Salacgrīvas nēģi ierakstīti Aizsargātu ģeogrāfiskās izcelsmes norāžu reģistrā, pavēstīja Zemkopības ministrija. Līdz ar to lietot nosaukumu "Salacgrīvas nēģi" un izmantot marķējumā Eiropas Savienības logo drīkstēs tikai tie ražotāji, kuri iesaistījušie...
Saeimas Eiropas lietu komisiju vadīs Andris Sprūds
Saeimas Eiropas lietu komisiju vadīs partijas "Progresīvie" Saeimas deputāts Andris Sprūds. To ceturtdien, 24. novembrī, komisijas pirmajā sēdē nolēma komisijas locekļi, informēja Saeimas Preses dienestā.


Komentāri