lv
t7JiuvE1CQZwBHQfptZmR4UZJPkp5pdQWW67Ilsj
3217849

Latviešiem mācīs, kā tikt galā ar parādiem (+VIDEO)

Latviešiem mācīs, kā tikt galā ar parādiem (+VIDEO)

Senās finanšu institūcijas vēsture tika publicēta par vācu fonda līdzekļiem.

Frīdriha Eberta fonds un Latvijas Antropologu biedrība aicina uz Deivida Greibera grāmatas "Parāds: pirmie piectūkstoš gadi" izdevuma latviešu valodā atklāšanas pasākumu Latvijas Nacionālajā bibliotēkā šī gada 15.martā plkst.16.00.

Deividu Greiberu (David Rolfe Graeber, 1961-2020) pamatoti dēvē par vienu no ietekmīgākajiem un populārākajiem mūsdienu domātājiem sociālās antropoloģijas jomā. Viņa grāmatas, tulkotas daudzās valodās, pazīst un lasa visā pasaulē; tās guvušas plašu atzinību gan akadēmiskajās, gan sociālo aktīvistu aprindās. Greibera slavenākajā darbā "Parāds: pirmie piectūkstoš gadi" (Debt: the first 5,000 years) nauda, tirgi, ekonomika atklājas nevis kā abstrakti jēdzieni, bet kā senseni politiski un sociāli iedibinājumi ar atšķirīgām izpausmēm dažādās sabiedrībās.

Grāmatas atklāšanu ievadīs diskusija "Parāda ētika Latvijā: kam jāmaksā par parādiem?". Diskusiju vadīs Oksfordas Universitātes asociētā profesore Dace Dzenovska, tajā piedalīsies Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūta vadošais pētnieks Andris Saulītis, komunikācijas zinātnes doktore un stratēģiskā biznesa konsultante Olga Procevska un Rīgas Stradiņa universitātes asociētais profesors Klāvs Sedlenieks. Pasākuma otrajā daļā paredzētas sarunas neformālā gaisotnē.

Deivida Greibera grāmatas "Parāds: pirmie piectūkstoš gadi" izdevums latviešu valodā ir nekomerciāls un būs pieejams visās lielākajās Latvijas bibliotēkās.

Sarkanais brīdinājums Daugavā pie Jēkabpils!

Plūdu draudi tuvāko dienu laikā saglabāsies.

Tuvākajās stundās izsludinās sarkano plūdu brīdinājumu Daugavā pie Jēkabpils, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) Prognožu un klimata daļas vadītājs Andris Vīksna.

Plūdu drau...

«Daudzi klausītos latviešu mūziku, ja zinātu, ka tā eksistē» – franču psihoanalītiķis par aizraušanos ar Latvijas komponistu darbu
Tas bija komponista Jēkaba Jančevska skaņdarbs "Atsalums", kas latviešu mūzikā ievilka un sagūstīja franču psihoanalītiķi Žilu Delesu-Vēliņu. Dzīve viņu uz Latviju atveda pirms pieciem gadiem, un kopš tā laika viņš Latvijas komponistu daiļradē iedziļin...
Reforma izgāzusies: Jelgavas novads aicina atdalīt Ozolnieku novada teritoriju

Tāpat Jelgavas novads nevēlās apvienoties ar Jelgavas valstspilsētu.

Atsaucoties uz vairāku Latvijas Republikas Saeimas frakciju aicinājumu iesniegt priekšlikumus par grozījumiem Administratīvo teritoriju un apdzīvotu vietu likumā, Jelgavas novada dome...



Komentāri