lv
CIMBJ8axZrwRCsqAKjllrpeEc5Ct7yNGIr9YqQ3D
3211568

Šķīdoņa dēļ 725 grants autoceļu posmos ieviesti transporta masas ierobežojumi

Šķīdoņa dēļ 725 grants autoceļu posmos ieviesti transporta masas ierobežojumi

Šķīdoņa dēļ Latvijā 725 grants autoceļu posmos ieviesti transporta masas ierobežojumi, informē "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Tostarp Zemgalē transportlīdzekļu masas ierobežojumi, liedzot pārvietošanos transportam, kas smagāks par desmit tonnām, ieviesti 150 valsts autoceļu posmos ar grants segumu, Latgalē - 197, Vidzemē - 196, Kurzemē - 125, bet Rīgas reģionā - 57 posmos.

LVC norāda, ka atkusnī uz autoceļiem ar grants segumu iestājas šķīdonis - pārmitrināts grants segums zaudē nestspēju un braukšanas apstākļi pasliktinās. Lai nestspēju zaudējušie autoceļi netiktu neatgriezeniski sabojāti, uz tiem ievieš autotransporta masas ierobežojumu, liedzot pārvietošanos transportam, kas smagāks par desmit tonnām.

Vienlaikus kompānijā atgādina, ka grants autoceļu uzturēšanas darbus šķīdoņa laikā nav iespējams veikt - uzbraucot ar smago tehniku uz pārmitrināta, nestspēju zaudējuša ceļa, tas tiks sabojāts vēl vairāk. Uzlabot grants ceļa stāvokli var tikai tad, kad tas ir apžuvis.

Atļaujas kravu izvešanai šķīdoņa laikā netiek izsniegtas. Satiksmes ierobežojumu ievērošanu kontrolē Valsts policija.

Bez ierobežojumiem šķīdonī atļauts braukt operatīvajam un sabiedriskajam transportam, svaigpiena pārvadātājiem, kā arī transportam, kas izved kritušus lopus.

Tu esi pieteicies rezervistos?

Nacionālie bruņotie spēki aicina Latvijas iedzīvotājus sniegt savu ieguldījumu Latvijas drošības stiprināšanā, izvēloties kādu no sev piemērotākajiem militārās apmācības un dienesta veidiem. Viens no veidiem, kā iesaistīties valsts aizsardzībā, ir apgū...

«ArtDocFest» tiks prezentētas filmas par Juri Podnieku un kapračiem (+VIDEO)

Latviešu dokumentālisti izvirza garīgi smagas tēmas.

Ceturtais starptautiskais dokumentālā kino festivāls “ArtDocFest/Riga” norisināsies no 1. līdz 8. martam, un tā ietvaros pirmizrādi piedzīvos divas Latvijas režisoru dokumentālās filmas – “Podnieks pa...

TESTS: Vai zināsi atbildes uz vēstures detektīvu un skolotāju neatbildētajiem spēles «V.I.P.» jautājumiem
Noslēdzies Latvijas Televīzijas erudīcijas spēles "Veiksme. Intuīcija. Prāts." (V.I.P.) cikls, kurā pie Uģa Joksta viesojās pedagogi, vēsturnieki, zinātnieki, producenti. Uz dažiem jautājumiem dalībniekiem atbildi neizdevās rast, tādēļ piedāvājam izmēģ...


Komentāri