lv
LNWEGpds3bPkc3Zmtsyjqtop49Pt7P2ey51UiC0D
3211110

VDD aizdomas par Krievijā ražotu saplākšņu eksportu uz Ukrainu

VDD aizdomas par Krievijā ražotu saplākšņu eksportu uz Ukrainu

Valsts drošības dienests (VDD) sācis kriminālprocesu par Eiropas Savienības sankciju pārkāpšanu saistībā ar Krievijā un Baltkrievijā ražotu saplākšņu eksportu uz Ukrainu.

Dienests 22.februārī vairākos objektos Valmierā veicis kriminālprocesuālas darbības aizdomās par Eiropas Savienības sankciju pārkāpšanu, informē dienests.

Minētās kriminālprocesuālās darbības VDD veica kriminālprocesā, ko dienests sāka 2023.gada 24.novembrī. Krimināllikums par sankciju pārkāpšanu paredz soda brīvības atņemšanu līdz četriem gadiem, probācijas uzraudzību, sabiedrisko darbu, vai naudas sodu.

VDD izmeklēšanas laikā ir ieguvis informāciju par nelikumīgām darbībām, kas saistītas ar kvadrātveida saplākšņu eksportēšanu uz Ukrainu. Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka no Latvijas uz Ukrainu, izmantojot viltotus dokumentus par preču izcelsmi no Kazahstānas un Kirgizstānas, ir eksportētas Krievijā un Baltkrievijā ražotu saplākšņu kravas.

Darījumi, kuros izmantoti nepamatoti izsniegtie preču izcelsmes sertifikāti, sekmējuši starptautisko sankciju pārkāpšanu.

Plašāku informāciju VDD patlaban nesniedz.

Ventspilī skatāma brīnišķīga Lancmaņa gleznu retrospekcija (+VIDEO)

82 gadus vecais meistars joprojām rada maģiskas gleznas.

Izstāde "Fragmenti. Imanta Lancmaņa glezniecība" Ventspils muzejā Livonijas ordeņa pilī, Jāņa ielā 17, skatāma līdz 1.aprīlim.

Ventspils muzejā Livonijas ordeņa pilī eksponēti darbi no Latvijas N...

Eksperts: Latvijas ekonomikā šogad ir gaidāma mērena izaugsme (+VIDEO)

Tomēr pastāv risks šogad neizmantot vairāk nekā 500 miljonus eiro ES fondu investīciju.

Bezdarbs Latvijā saglabājas vēsturiski zemā līmenī, pauž ekonomists Mārtiņš Āboliņš, tomēr aizvadītā gada vājās ekonomikas izaugsmes un nelielā ekonomikas krituma ie...

Iedzīvotāju interese par iestāšanos Zemessardzē ir nostabilizējusies

Iedzīvotāju interese par iestāšanos Zemessardzē ir nostabilizējusies, intervijā Latvijas Radio teica Latvijas Zemessardzes komandieris, brigādes ģenerālis Kaspars Pudāns.

Viņš sacīja, ka iedzīvotāju interese par iestāšanos Zemessardzē pēc Krievijas iebr...



Komentāri