lv
d697hGrCuE0SVHndv1dB7QodoP9cj05pWse53nwa
3209968

Lielākajā valsts daļā saglabājas migla; apgrūtināti braukšanas apstākļi Pierīgā

Lielākajā valsts daļā saglabājas migla; apgrūtināti braukšanas apstākļi Pierīgā

Agrā otrdienas rītā teju visā Latvijā ir migla, daudzviet - bieza, liecina meteoroloģiskā informācija. Biezas miglas dēļ otrdienas rītā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi Pierīgā un Latvijas austrumu daļā, liecina VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem sliktākā redzamība plkst.5 bija 160-240 metri Alūksnē, Gulbenē, Priekuļos, Madonā un Zosēnos.

Vietām - galvenokārt Latgalē un Sēlijā - līst. Visā valstī apmākušās debesis, pūš lēns vējš. Gaisa temperatūra +1..+6 grādi.

Galvaspilsētā apmācies un miglains rīts, redzamība vietām nepārsniedz 300 metrus, pūš lēns ziemeļaustrumu vējš, gaisa temperatūra no +1 grāda Daugavgrīvā un Jūrmalā līdz +5 grādiem Rīgas dienvidaustrumu daļā.

Miglas dēļ apgrūtināta braukšana pa valsts nozīmes ceļiem ir aptuveni 20 kilometru rādiusā ap Rīgu Kurzemes un Zemgales virzienā, bet Vidzemes un Latgales virzienā grūtāk izbraucami ir garāki ceļu posmi - līdz Saulkrastiem, Braslai un Siguldai Vidzemes virzienā un līdz pat Pļaviņām Latgales virzienā.

Papildus tam Gulbenes pusē ir apgrūtināta braukšana par reģionālajiem ceļiem, bet vēl lielā daļā Latgales un Vidzemes ir apgrūtināta braukšana pa vietējās nozīmes ceļiem ne tikai miglas, bet dažviet arī apledojuma dēļ, liecina LVC apkopotā informācija.

Šādos laika apstākļos autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, jāizvēlas ceļa stāvoklim atbilstošs braukšanas ātrums un jāietur droša distance.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +3,6 grādiem Alūksnē līdz +9,9 grādiem Bauskā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 26.februārī bija +23 grādi Balkānu pussalā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -24 grādi kalnos Norvēģijas dienvidos un -25 grādi Krievijā.

Otrdien vairāk līs Latgalē un Sēlijā

Otrdien Latvijas lielākajā daļā palaikam gaidāms lietus, stiprāk līs Latgalē un Sēlijā, prognozē sinoptiķi.

No rīta vēl daudzviet valstī būs migla, dienā tā saglabāsies vietām, savukārt vakarā migla no jauna pārņems plašāku teritoriju. Debesis būs apmāk...

«Coface» šogad Latvijā prognozē straujāko izaugsmi Baltijas valstīs

Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad varētu pieaugt par 1,8%, uzrādot straujāko ekonomikas izaugsmi Baltijā, prognozē globālās risku pārvaldības kompānijas "Coface" ekonomisti.

"Coface" pārstāvji sagaida, ka Lietuvas IKP šogad pieaugs par 1,6%, ka...

Āboltiņa vēstnieces gaitas turpinās Nīderlandē

Līdzšinējā Latvijas vēstniece Itālijā Solvita Āboltiņa savas darba gaitas turpinās kā vēstniece Nīderlandē.

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs viņai šodien Rīgas pilī pasniedzis akreditācijas vēstuli, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM). Āboltiņa par vēst...



Komentāri