lv
DKRJ9DE2AdEiyAh5YEjkcxG257tFl9OlS6U2gxst
320909

Birkavs: Neko ļaunu nedomāju par Kariņu, bet cerēju uz citu premjeru

Birkavs: Neko ļaunu nedomāju par Kariņu, bet cerēju uz citu premjeru

"Es neko ļaunu nedomāju par Krišjāni Kariņu, bet, skaidri redzot viņa vājās vietas un daudzās kļūdas, es cerēju, ka tomēr nebūs vienošanās un par premjeru būs cilvēks, kuram jau pašlaik ir nopietns amats, bet ir laiks pārkvalificēties nopietnākiem darbiem," intervijā izdevumam "Neatkarīgā" saka kādreizējais premjers Valdis Birkavs.

Viņš atzīst, ka runa ir par ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču.

"Man ir bažas, ka citādi mēs ar Zigfrīdu Annu Meierovicu uz ilgu laiku paliksim tikai divi ārlietu ministri, kas bijuši arī premjera amatā. Rinkēvičs ir pieredzējis politiķis, un enerģētikas jomā viņa ārlietu ministra pieredze var būt ļoti noderīga.

Izskatās gan, ka Kariņam tomēr izdosies izveidot savu valdību, un visticamāk tā noturēsies līdz Valsts prezidenta vēlēšanām. Jo man šķiet, ka abiem kungiem sirds velk uz lielākiem Eiropas Savienības amatiem. Tad arī varētu notikt rokāde vai citas būtiskas izmaiņas valsts vadībā."

Covid-19 uzliesmojums Ķīnā: valstī reģistrēts lielākais inficēto skaits kopš pandēmijas sākuma
Neskatoties uz stingriem vīrusa likvidēšanas pasākumiem, Ķīnā ir reģistrēts vislielākais Covid-19 saslimšanas gadījumu skaits dienā kopš pandēmijas sākuma, raksta britu raidsabiedrība BBC.
Saeimā ceļu sāk likumu grozījumi jaunas ministrijas un ministru biedru amatu izveidei
Saeima otrdien izskatīšanai Juridiskajā komisijā nodeva grozījumus Ministru kabineta iekārtas likumā un Valsts pārvaldes iekārtas likumā, kas paredz attiecīgi izveidot jaunu enerģētikas un klimata ministra amatu un realizēt jaunās koalīcijas ieceri par...
Ko izglītības nozare sagaida no topošās valdības? Ieskicē Kalviņš, Pētersons un Vanaga
Politiķiem turpinot darbu pie topošās valdības deklarācijas, izglītības un zinātnes nozarē cer sagaidīt iecerēm un reformām atbilstošu finansējumu, tostarp skolotāju streika prasību izpildi un lielāku finansējumu zinātnei.


Komentāri