lv
st1gvNTnNfNZv1GvgXdn4wDCt3KW3Ul371w2S6YX
3206633

«Rīgas siltumu» varētu sadalīt divās daļās

«Rīgas siltumu» varētu sadalīt divās daļās

Pašvaldības AS "Rīgas siltums" varētu sadalīt divos atsevišķos uzņēmumos un vienu no tiem kotēt biržā, pirmdien "Rīgas namu pārvaldnieka" rīkotājā diskusijā par nepieciešamajām investīcijām dzīvojamā fonda atjaunošanā un kapitāla piesaisti šo projektu realizēšanai sacīja "Rīgas siltuma" valdes priekšsēdētājs Ilvars Pētersons.

Uzņēmuma vadītājs pauda viedokli, ka nav nepieciešams apvienot "Rīgas siltumu" un "Rīgas ūdeni", veidojot vienu lielu uzņēmumu, bet gan drīzāk būtu apsverama "Rīgas siltuma" sadalīšana divos uzņēmumos - siltumtīklu uzņēmumā un siltumenerģijas ražošanas uzņēmumā.

Pētersona ieskatā siltumenerģijas ražošanas uzņēmumu varētu virzīt uz biržu.

Viņš norādīja, ka siltumenerģiju varētu piedāvāt brīvajā tirgū, un klients varētu izvēlēties, no kura uzņēmuma iegādāties siltumu. Savukārt siltumtīklu pārvaldes uzņēmums nodrošinātu siltuma piegādi klientiem.

Jau ziņots, ka februāra sākumā Latvijas Bankas rīkotajā Latvijas kapitāla tirgus forumā finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) rosināja diskutēt par "Rīgas ūdens" un "Rīgas siltuma" apvienošanu, pievienot vēl kādu Pierīgas ūdensapgādes vai siltumapgādes uzņēmumu, un veidot vienu lielu biržā kotējamu uzņēmumu.

Skandāls Latvijas sportā: basketbolists no Gvinejas saņēmis aizvainojošās ziņas

Vairāki Latvijas kluba "Liepāja" futbolisti uzskata, ka Gvinejas basketbolistam Šenonam Evansam aizvainojošās ziņas nav rakstījis viņu komandas biedrs Eduards Tīdenbergs, liecina sportistu ieraksti "Instagram" profilos.

ASV dzimušais Evanss sestdien soc...

Sievietēm veiks bezmaksas mērījumus sirds veselības profilaksei

No 5.marta līdz 7.marta sievietes varēs veikt bezmaksas mērījumus sirds veselības profilaksei, informē pasākuma rīkotaji.

Bezmaksas sirds un asinsvadu risku pārbaudes būs pieejamas "Mēness aptiekas", "Veselības centru apvienības"(VCA) un "Centrālās labo...

Ukraina ir gatava piedāvāt plašu pārtikas preču klāstu

Ukrainas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (pārstāvniecība Latvijā), paziņo par savu gatavību atbalstīt Latvijas biznesu uzticamu un izdevīgu alternatīvu piegādes kanālu meklēšanā.

Saprotot grūtības, ar kurām saskaras vietējie uzņēmumi sakarā ar jauni...



Komentāri