lv
aCmKCx7HGRueD5Y6t1t2OynAkFrtfjByEAWozih0
319690

Notikusi nežēlīga apšaude ASV lielveikalā Walmart; dzīvību zaudējuši 7 (+FOTO)

Notikusi nežēlīga apšaude ASV lielveikalā Walmart; dzīvību zaudējuši 7 (+FOTO)
Septiņi cilvēki zaudējuši dzīvību vēl vienā masu šaušanā ASV, vēsta BBC. Virdžīnijas štata Česapīkas pilsētā lielveikalā Walmart tā menedžeris otrdien pēc desmitiem vakarā atklāja uguni uz cilvēkiem, nonāvējot sešus un pēc tam nošaujoties pats. Vietējā slimnīca pavēstīja, ka tajā sniegta palīdzība vēl vismaz pieciem šaušanas laikā ievainojumus guvušiem cilvēkiem.

Šī šaušana notikusi tikai trīs dienas pēc tam, kad pieci cilvēki tika nošauti LGBT naktsklubā Kolorādospringsā Kolorādo štatā. Šī nav arī pirmā šaušana Walmart veikalos. 2019. gadā masu šaušanā Walmart veikalā Elpaso Teksasas štatā tika nogalināti 23 cilvēki. Česapīkas mērs Riks Vests paziņojis, ka ir "satriekts šī bezjēdzīgā vardarbības akta dēļ" un ka Česapīkas ļoti ciešā sabiedrība, ko satricinājusi vēsts par notikušo, centīsies to pārdzīvot ar savstarpējo atbalstu.

Arī Virdžīnijas štata senatore Luīze Lūkasa rakstīja Twitter, ka ir "pilnīgi satriekta". "Es nerimšos, kamēr neatradīsim risinājumus, kā izbeigt šo mūsu valstī endēmisko vardarbību ar ieročiem."

Šogad dzīvību no šaujamieročiem zaudējuši gandrīz 40 tūkstoši amerikāņu. Vairāk nekā 1500 no viņiem – bērni, to skaitā 290 vecumā līdz 11 gadiem, liecina Gun Violence Archive apkopotie dati. 19. maijā 19 skolēni un divi pieaugušie zaudēja dzīvību šaušanā sākumskolā Teksasas štatā.

#12 Mobilais darbs ar jaunatni vai ielu jaunatnes darbs?
Kāda atšķirība starp mobilo darbu ar jaunatni un ielu jaunatnes darbu, un kā atrast modeli, kas strādā? Atbildes saklausāmas šajā epizodē. Diskusijā piedalās Linda Kalniņa-Roderte, biedrības “Creative Minds for Culture” vadītāja un Sabīne Birzniece: bi...
Slovākijā uzbūvēta ledus baznīca
Slovākijā ledus skulptūru festivāla ietvaros uzbūvēta Jeruzalemes Svētā kapa baznīcas kopija. Tā simbolizē veidu, kā sadzīvot dažādu ticību un tautību cilvēkiem.
Akciju cenas kāpj, naftas cenas samazinās

Akciju cenas pasaules biržās trešdien pieauga, bet ASV dolāra vērtība kritās pēc ASV Federālās rezervju sistēmas (FRS) sēdes protokola publicēšanas, kas liecina par mērenāku pieeju cīņā pret inflāciju. Naftas cenas samazinājās bažās par jēlnaftas piepr...



Komentāri