lv
ddUJk60iRtsBdouPBGXXkLIQsg1FSzvrafZluOu9
3168313

Krievija turpina rupji pārkāpt Ukrainas suverenitāti

Krievija turpina rupji pārkāpt Ukrainas suverenitāti

Latvijas, Igaunijas un Lietuvas ārlietu ministru kopīgs paziņojums par gaidāmajām Krievijas prezidenta vēlēšanām.

Latvijas, Igaunijas un Lietuvas ārlietu ministri kopīgā paziņojumā uzsver, ka Krievija, plānojot rīkot valsts prezidenta vēlēšanas Ukrainas okupētajās teritorijās, rupji pārkāpj Ukrainas suverenitāti, starptautiskās tiesības un ANO Statūtus.

"Mēs neatzinām un neatzīsim šādu vēlēšanu rīkošanu vai to rezultātus Ukrainas teritorijās, kuras Krievija uz laiku okupējusi un nelikumīgi anektējusi. Krievijai nav likumīga pamata šādai rīcībai. Mēs stingri nosodām šos nepieņemamos Krievijas politiskās vadības lēmumus. Krievijas politiskā vadība un tie, kas iesaistīti šādu darbību organizēšanā, būs atbildīgi par šo nelikumīgo darbību sekām," uzsvērts Baltijas valstu ārlietu ministru kopīgajā paziņojumā.

Mēs stingri atbalstām Ukrainas neatkarību, suverenitāti un teritoriālo integritāti tās starptautiski atzītajās robežās. Krima, Hersona, Zaporižja, Donecka un Luhanska ir Ukraina.

Gaidāmās prezidenta "vēlēšanas" Krievijā nebūs ne brīvas, ne godīgas. Opozīcijas un neatkarīgo mediju pilnīgas apspiešanas apstākļos, bez ticamiem alternatīviem kandidātiem un starptautiskas novērošanas, šīm vēlēšanām nebūs nekādas demokrātiskas leģitimitātes.

Tikmēr mēs apstiprinām, ka Latvija, Igaunija un Lietuva turpina ievērot mūsu starptautiskās saistības, lai nodrošinātu diplomātisko pārstāvniecību un to personāla drošību mūsu valstīs, un darīs to arī turpmāk.

Sabiedriskajā transportā informāciju varētu sniegt arī citās ES valodās

Tieslietu ministrija (TM) plāno sabiedriskajā transportā konkrētos gadījumos līdzās informācijai latviešu valodā nodrošināt iespēju sniegt to arī svešvalodā, kas ir Eiropas Savienības (ES) oficiālā valoda, liecina TM sagatavotais un Tiesību aktu portāl...

Sestdien notiks Krievijas iebrukumam Ukrainā veltīts ekumenisks dievkalpojums

Pieminot otro gadu kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā, Rīgas Domā 24.februārī notiks ekumenisks aizlūguma dievkalpojums par mieru Ukrainā.

Dievkalpojums sāksies plkst.15.

Dievkalpojumu vadīs Latvijas kristīgo konfesiju bīskapi, un tajā izskanēs ukraiņu ko...

Latvijas ostās par 15% sarucis kravu apjoms, bet pieaug apgrozījums atsevišķos segmentos
2024. gads Latvijas ostās sācies ar kopējo pārkrauto kravu apjoma samazinājumu, taču vērojams apgrozījuma pieaugums atsevišķos segmentos – labības, koksnes šķeldas un konteineru kravām. Ostās kopumā janvāra mēnesī ir pārkrauti 3,5 miljoni tonnu kravu, ...


Komentāri