lv
KdO3Je4DEFbBxJdSi50G4VvFmB7Qf3ReJs9txXhQ
3166502

Kāpēc «Splendid Palace» atteicās rādīt bijušā EP deputāta Mirska filmu (+VIDEO)

Kāpēc «Splendid Palace» atteicās rādīt bijušā EP deputāta Mirska filmu (+VIDEO)


Gribēja izmantot populāro kinoteātri dezinformācijai.

Kinoteātris "Splendid Palace" saņēmis izcilākā Rīgas pasākuma telpās balvu Latvijas Pasākuma foruma Izcilības balvas pasniegšanas ceremonijā. Šādu atzinīgu novērtējumu "Splendid Palace" izpelnījies par tā simtgades pasākumiem visa aizvadītā - jubilejas gada - garumā.

Kinoteātris "Splendid Palace" arvien ir pasaules kinomākslas labāko darbu izrādīšanas vieta, kur demonstrē labu Eiropas un Pasaules kino un notiek Latvijā radītā kino pirmizrādes.

Tajā pašā laikā kinoteātris "Splendid Palace", izvērtējot visus aspektus, kā arī atbildīgo iestāžu ieteikumus, nolēmis lauzt nomas līgumu ar telpu nomnieku SIA "Historical Museum" par mākslas filmas "Gūtmaņa alternatīva" (2016). Šī filma tapusi par bijušā Eiropas Parlamenta deputāta Aleksandra Mirska naudu, kurš tur spēlēja galveno padomju virsnieka lomu.

Divas dienas pirms iecerētās filmas demonstrēšanas kinoteātra "Splendid Palace" īpašnieks SIA "Rīgas Nami" saņēma Valsts drošības dienesta (VDD) vēstuli, kurā norādīts, ka "VDD vērtējumā šādas filmas demonstrēšana pašreizējos ģeopolitiskajos apstākļos, ko izraisījis Krievijas karš Ukrainā, rada negatīvu ietekmi uz vienota sabiedrības skatījuma veidošanu par Otrā pasaules kara norisēm un rezultātiem, Latvijas sabiedrības saliedētību un starpetniskajām attiecībām, kā arī piederības sajūtu Latvijai."

Saskaņā ar VDD vērtējumu, filmā tiek atspoguļoti notikumi Otrā pasaules kara laikā Latvijā, konkrētāk 1944.gadā Latgalē, cita starpā veidojot arī pozitīvu padomju armijas tēlu. Šajā kontekstā VDD uzsver, ka Otrais pasaules karš ir viens no aktuālajiem tematiem Krievijas veidotās vēsturiskās atmiņas nostiprināšanā, kas tiek izmantots Krievijas dezinformācijas un propagandas aktivitātēs pret Latviju.

Pirmdiena būs pārsvarā mākoņaina

Pirmdien Latvijas debesis klās mākoņi, caur tiem daudzviet uzspīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Sākot ar pēcpusdienu, vietām Kurzemē mazliet snigs.

Pūtīs mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz -1..+2 grādiem.

Rīgā ga...

Saeima izskatīs Krievijas lauksaimniecības produktu importa aizliegšanu

Saeimas Budžeta un finanšu komisijā iesniegti Zemkopības ministrijas (ZM) sadarbībā ar vairākām ministrijām tapušie grozījumi Lauksaimniecības un lauku attīstības likumā Krievijas un Baltkrievijas lauksaimniecības produktu importa aizliegšanai.

ZM likum...

Pētījumā atklāta izplatītākā dzimumorgānu saslimšana sievietēm Latvijā

Izplatītākā dzimumorgānu saslimšana sievietēm ir olnīcu vai olvadu iekaisumi, bet vīriešiem - dzimumlocekļa vai prostatas iekaisumi, secināts pētījumā "Par Latvijas iedzīvotāju seksuālās un reproduktīvas veselības ietekmējošiem faktoriem un paradumiem"...



Komentāri